Loosbroek gaat los tijdens Carnafestival
Loosbroek gaat los tijdens Carnafestival

Loosbroek gaat los tijdens Carnafestival

Sport

ZANDKRUIERSLAND – Al jaren vieren de Zandkruiers op maandagmiddag straatcarnaval. Dit jaar krijgt dit een nieuwe vorm op ‘t Dorpsplein met het ‘Carnafestival’. Stichting De Kreuge organiseert deze middag, met héél veel leuks voor jong en oud. Op het festivalterrein kan je terecht voor onder andere een workshop Streetbeats, een ballonnenclown, schminken, een stormbaan, ‘pimp de kar’ en een gigantische touwtrekwedstrijd.

Streetbeats en stormbaan
Na de schaatsbaan van vorig jaar ging De Kreuge dit jaar op zoek naar een nieuwe invulling voor het straatcarnaval in Loosbroek. Voorzitter Guido van Menzel vertelt: “Al gauw kwamen we op het idee van een festival; niet één waar muziek de hoofdrol speelt, maar een festival boordevol gezellige activiteiten voor de jeugd. Een van de hoogtepunten in het programma is de workshop Streetbeats, waarbij een professional de deelnemers leert drummen op tonnen.”

Lekker loungen
“Ook aan de wat oudere Zandkruiers wordt uiteraard gedacht,” vervolgt Guido. “We toveren ‘t Dorpsplein namelijk om tot een sfeervol festivalterrein, waar we ook relaxte loungeplekken creëren. Natuurlijk zorgen we ook voor gezellige muziek en kun je bij de diverse ‘festifood kraampjes’ terecht voor onder andere lekkere glühwein. Traditioneel sluiten we de middag af met een heerlijk kopje snert tijdens het Snertbal in café-zaal Kerkzicht. Het straatcarnaval start om 14.11 uur. Zorg dat je op tijd bent, anders kom je tijd te kort voor ál die gezellige activiteiten.”

Bomvol carnavalsprogramma
Het Carnafestival is een van de vele activiteiten die op het programma staat. Zo start De Kreuge al op vrijdagavond met de carnaval voor de bovenbouwjeugd. Ook gaat De Kreuge wederom On Tour. Op zaterdagavond staat het hoogtepunt van carnaval op het programma: de Verlichte Optocht. De optocht start om 19.11 uur en belooft weer ontzettend mooi en sfeervol te worden. Voor de route en het volledige carnavalsprogramma: www.dekreuge.nl.