Griezelig sfeervolle pronkzittingen in Vorstenbosch
Griezelig sfeervolle pronkzittingen in Vorstenbosch

Griezelig sfeervolle pronkzittingen in Vorstenbosch

Sport

PIERESLIKKERSRIJK  - De pronkzittingen in Vorstenbosch zitten er weer op. Speciaal voor de 4 zittingen, werd Vorstenbosch omgetoverd tot “griezelbosch”. Hilde van Den Bergh praatte als living “horror” doll het geheel aan elkaar.

De vrienden van de Prins, mochten het spits afbijten en hun prins middels een nagebootst avondje in de Schaapskooi op het podium halen. Prins Rick d’n Urste werd door zijn vrienden niet gespaard, ondersteund door foto’s werd er meer bekend over onze prins. De biertjes die door zijn vrienden werden gedronken zijn uiteindelijk op de rekening van prins Rick d’n Urste geschreven. Van je vrienden moet je het hebben!

De Huppelpierkes (dansmariekes) lieten hun dans “pirates” zien en kwamen later op de avond nog terug met een hele snelle dans “cancan”. Een gedeelte van de muziek en van de bewegingen zijn uitgekozen door de huppelpierkes zelf. Prins Rick d’n Urste heeft met deze stoere meiden ook één dans mee gedanst, wat ontvangen werd met een groot applaus.

Fazantje (Maikel Versantvoort) kwam als nieuwe medewerker (boer Guus) van Prins Rick d’n Urste ten tonele. Hij vertelde honderduit over zijn nieuwe baas, maar ook over zijn “Patries”. Om nu te zeggen dat de relatie tussen Guus en zijn Patries goed is, gaat wat ver. Gelukkig zijn ze wel gezegend met een dochter die net als haar vader behept is met een goede dosis humor.

MiChica liet voor hun 11de jaar op rij zien dat zij uitstekende danskunsten bezitten. Met twee dansen (black&gold en CarnEvil) hebben zij vol energie en met bijpassende kleding gedanst.

Het griezelbosch was ook in het bezit van een behoorlijk enge dokter, namelijk dokter Bos met zijn bos brothers en O.K. sister. Op het toneel werd patiënt Bos door zuster en arts Bos flink onder handen genomen en dit ging er tamelijk bloederig aan toe. Gelukkig kunnen alle deelnemers het nog na vertellen ondanks dat het een bloederige geheel was.

De zusjes Ketelaars brachten de gemoederen weer tot bedaren met hun mooie medley als de zanggroep “zus”. Muziek van Toto tot Bon Jovi ondersteund met sterretjes, passeerden de revue. De dames konden elke avond rekenen op een staande ovatie.

De vriendengroep de Panty’s kwamen na hun debuut van vorig jaar dit jaar met de miniplaybackshow. Bekende en minder bekende Vorstenbosschenaren betraden in hun geboorte jaar de show om na een ludiek interview een muzieknummer te playbacken. Van Carpenters tot Britney Spears, het was een spectaculaire reis door de jaren heen. Natuurlijk was het stuk aan elkaar gepraat door Henny Huisman, ondersteund door de mini moppen trommel en met als jury Rick “Bulletje” d’n Urste.

Jong Nederland goochelde er op los met hun verrassende x factor show waarbij de jury op zoek ging naar de beste goochelaar. Veel goochelaars kwamen niet ver met hun optreden of ze vergisten zich in de instructies die zij ter plekke kregen voor hun goochel act. 1 van de trucs werd bijvoorbeeld gedaan met een banana in plaats van een bandana. Ook probeerden ze te misleiden door een tweeling in te zetten bij een truc.

Als de Piereslikkers op prinsenreceptie gaan, dan gaan zij met een bus. De oud prinsen namen het publiek in gedachten mee in deze bus. Van tevoren was een film te zien van de verschillende voorbereidingen die de prinsen troffen om richting bus te vertrekken. Dit werkte bij het publiek flink op de lachspieren. Uiteindelijk in de bus aangekomen werden er onderling moppen gedeeld en werd het publiek opgezweept door een zelfgeschreven en gezongen nummer op de muziek van malle babbe.

Familie Timmers was onderweg als de “wandelaars” met verschillende personages (een pater, Lola, Tinie, Tonie en Pieter). Ze gingen naar Handel voor de vrouwen van Handel, op weg naar hun eigen identiteit en op zoek naar de goede weg.  Er werd afgesloten met een aanstekelijk lied, waarbij het publiek meteen inhaakte. Piet Timmers is met zijn 75 jaar de oudste deelnemer die aan deze pronkzitting heeft deelgenomen. Piet ontving hiervoor iedere avond een groot applaus.

De raad van elf had de eer om de pronkzitting af te sluiten. Dat deden zij dan ook met verve. Zij maakten van het griezelbosch weer het oude vertrouwde Vorstenbosch. Dit deden ze door de wolven, spoken en griezelbomen weg te halen en door het zingen van een lied en rondstrooien van vorst. Zij zorgden voor een goede sfeer door het eerste feestelijk meezing nummer in te zetten. Prins Rick d’n Urste had de eer om zijn nummer in te zetten en daarna het publiek en de deelnemers van de pronkzitting te bedanken voor hun komst.

 

 

 

 

 

 

Griezelig sfeervolle pronkzittingen in Vorstenbosch
Griezelig sfeervolle pronkzittingen in Vorstenbosch