Gouwe Kreuge bal met Liedjesfestival en The Velvet Roses
Gouwe Kreuge bal met Liedjesfestival en The Velvet Roses

Gouwe Kreuge bal met Liedjesfestival en The Velvet Roses

Sport

KRULLENDONK - Op zaterdag 27 januari zal door Prins Porcus XLVII en zijn Adjudant de Gouwe Kreuge uitgereikt worden aan Van Bakel Elektro. Aansluitend vindt het Krullendonkse Liedjesfestival plaats, gevolgd door een geweldig feest met The Velvet Roses en Remote Rental. 

Gouwe Kreuge
Stichting Carnavalsviering Heesch vindt het belangrijk om naast de pure carnavalsactiviteiten, oog te hebben voor bedrijven, instellingen en verenigingen die zich regionaal dan wel lokaal verdienstelijk maken ten behoeve van het  maatschappelijk belang en/of de samenleving in het algemeen. Vandaar dat in 1969 het Gouwe Kreuge evenement in het leven is geroepen. De Gouwe Kreuge staat symbool voor de noeste arbeid, maar ook de oorsprong van het carnaval in Krullendonk; de relatie met de varkens en de boeren die vanuit de oorsprong een grote groep vormden van carnaval vierend Krullendonk.

Voor 2018 heeft Stichting Carnavalsviering Heesch Van Bakel Elektro uitgeroepen tot winnaar van de Gouwe Kreuge. De Prinsen van Krullendonk met hun Adjudanten zullen op geheel eigen en ludieke wijze toelichten, waarom zij vinden dat Van Bakel Elektro de terechte winnaar is van de Gouwe Kreuge 2018. Namens de Gemeente Bernheze zal wethouder Van Boekel aanwezig zijn.

De prijs bestaat uit een “gouwe kreuge” beeldje, gemaakt door juwelier Hornman en een prachtige met de hand geschreven oorkonde, gemaakt door Harrie Schrijvers.  Deze officiële uitreiking start om 19.30 uur in De Misse-zaal van De Pas. Iedereen is van harte welkom om de uitreiking bij te wonen. Vanaf 19.15 uur wordt u verwelkomd met een kopje koffie of thee.

Liedjesfestival
Het Gouwe Kreuge bal begint om ongeveer 21.00u met het 2e Krullendonkse Liedjesfestival in het Cultuur Café van De Pas. Hierbij brengen deelnemers liedjes ten gehore met eigen tekst, op een bestaande (carnavals)melodie. De deskundige jury zal bestaan uit onze Hoogheden en Anthony van Bakel (directeur Van Bakel Elektro). Zij zullen vooral letten op zang en tekst, maar bovenal ook op presentatie en enthousiasme. Buiten de eer is hier voor de winnaar een leuke prijs aan verbonden. Maar natuurlijk staat de gezelligheid voorop. Mede door het succes van vorig jaar zijn de verwachtingen hoog. Inschrijven kan nog tot en met donderdag 25 januari, via www.krullendonk.nl

The Velvet Roses
Direct na afloop van het liedjesfestival (rond 21.30u), zullen de Krullendonkse band The Velvet Roses en discotheek Remote Rental garant staan voor een spetterende feestavond. Zoals de The Velvet Roses zelf aangeven, “stilstaan is geen optie!”.  Het brede genre gaat van bekende rock tot Nederlandse meezingers, waarbij de muziekkeuze voor deze avond een hoog feestgehalte zal hebben. Vervolgens zal Remote Rental naadloos het feest voorzetten, zoals we van hen gewend zijn.

Carnavals-outfit is nog niet nodig; die mag je bewaren tot over 2 weken. Kortom, hier moet je bij zijn!