Dorpsraad Vorstenbosch blikt terug- en vooruit met iedereen
Dorpsraad Vorstenbosch blikt terug- en vooruit met iedereen Foto: Wendy van Lijssel

Dorpsraad Vorstenbosch blikt terug- en vooruit met iedereen

Vorstenbosch

VORSTENBOSCH – Er wordt terug- en vooruit geblikt, er worden mensen voorgesteld en afscheid genomen, de voortgang van een aantal zaken wordt besproken en er is interactie met bezoekers. Het is kort samengevat wat staat te gebeuren tijdens de openbare jaarvergadering van de Dorpsraad in Vorstenbosch op woensdag 13 december om 19.45 uur in gemeenschapshuis De Stuik. Iedereen uit genoemde kern en belangstellenden zijn van harte welkom. Ontvangst vanaf 19.30 uur met een gratis kopje koffie/thee. 

Vorstenbosch leefbaar hebben en houden en waar kan verbeteren. Dat is samengevat de doelstelling van de Dorpsraad Vorstenbosch. De momenteel 10-koppige groep fungeert in wezen als de oren en ogen van de kern waarna zij zaken die leven in het dorp, in overleg en contact met externe partijen, voor elkaar tracht te boksen. Iets wat tot op heden aardig lukt. “We hebben vrijwel alle plannen uit het Integraal Dorp Ontwikkelings Plan (IDOP) van 2009 verwezenlijkt. Nu zijn we doende met het realiseren van een nieuwe gymzaal en verbindingszaal in huiskamersfeer, direct aan De Stuik. Dat wordt een multifunctionele accommodatie voor jong en oud. Het realiseren ervan is erg belangrijk want elkaar ontmoeten schrijven we met hoofdletters en we doen het hier allemaal samen”, vertellen Dorpsraad voorzitter Leo Somers, vice voorzitter Mari van der Ven en secretaris Bart van Kessel enthousiast. De voortgang van het project, welke stappen er nog genomen moeten worden en het tijdschema is één van de agenda punten die door hen op dit punt samen met wethouder Rien Wijdeven aan iedereen uit de doeken wordt gedaan. Aansluitend is er gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Woningbouw
Het is uiteraard niet het enige. Door middel van hight lights uit het jaarverslag, maar ook met de foto presentatie ‘Vorstenbosch in beeld 2017’ van Jo van den Berg wordt terug geblikt op 2017. Er wordt financiële verantwoording afgelegd over 2016 en een nieuw lid benoemd van de kascommissie. Ook de woningbouw voor senioren aan de Eggerlaan en het bestemmingsplan Bergakkers III komen aan de orde. “Wethouder Peter van Boekel zal uitleggen in welke fase dit project is, wat er nog ondernomen moet worden en wanneer gedacht wordt dat de schop de grond ingaat”, aldus de heren. Ook in deze mogen bezoekers hun vragen stellen. Het is niet het enige interactieve moment. Zowel voor als na de pauze worden drie stellingen gelanceerd over Vorstenbosch. “iedereen mag aansluitend met een rood of groen bordje aangeven het er wel of niet mee eens te zijn. De microfoon gaat de zaal in en mensen zal gevraagd worden hun stemgedrag te verklaren”, leggen Somers, van der Ven en van Kessel uit. 

 Ook wijkagente Mieke Bode stelt zich voor en Dorpsraadslid Hetty Donkers neemt afscheid. Daarmee is er gelijk nóg een belangrijk item. “Wij dagen dertigers, veertiger en vijftigers uit om zich aan te sluiten bij de Dorpsraad en zodoende op te komen voor het dorp. Gemotiveerd zijn, gezond (boeren)verstand en soms een lange adem is het enige wat nodig is”, promoten de heren. Jongedame Lindy Bergmans maakte deze stap al eerder. Ze onderstreept: “Vorstenbosch is een mooie kern. We moeten koesteren en behouden wat we hebben en samen verder aan de toekomst werken Dat gaat niet vanzelf. Daar zijn mensen voor nodig die zich daar sterk voor maken.” Zij maar ook genoemde heren nodigen iedereen van harte uit voor de openbare jaarvergadering. 

Op de foto De Dorpsraad met van links naar rechts: Mari van der Ven, Harry Lucius, Ruud Louter, Arjon van den Berg, Lindy Bergmans, Bart van Kessel, Cor Ottenheim en Leo Somers. Niet op de foto: Jeanette Dekkers en Hetty Donkers.