Piet Timmers nieuwe Gildekoning
Piet Timmers nieuwe Gildekoning Foto: Jo van den Berg

Piet Timmers nieuwe Gildekoning

Verenigingen

VORSTENBOSCH - Op zaterdag 27 mei april werd in Vorstenbosch voor nieuwe gildekoning geschoten. Een dertigtal personen gingen bij Oud-koning Jan van Grunsven op bezoek. Ze brachten hem een vendelhulde en na het bekijken van de koningsvogel onder hapje en drankje werd de optocht naar gildehuis gedaan. De koningsvogel was in de vorm van een adelaar. 

De 24 deelnemende schutters werden ingedeeld voor schietvolgorde. Het was nu de beurt aan Jan van Grunsven om zijn laatste plicht als koning te voldoen, voordat hij van zijn koningsvogel en schildenvest ontdaan zou worden. Hij heeft een schild in de vorm van het hoofdman schild, dat doro Jan van Grunsven geschonken was tijdens zijn hoofdmanschap. 

Ook werd Eric van den Heuvel nog gehuldigd voor zijn 25 jarig lidmaatschap met een zilveren speld, aangezien hij op de teeravond niet aanwezig kon zijn. 

Onder begeleiding van aanwezige loco-burgemeester Peter van Boekel, en oud-koning Jan Van Grunsven werd de boom gevrijd en werden de openingschoten gelost. 

Voor de lunch werden 2 schiet ronden gehouden, waarbij ook 60 obligaties werden uitgeloot. 

Er was een lunch verzorgd door de barcommissie, bestaande uit soep, pasteitje en broodje met ham/kaas of hagelslag voor de kinderen. Aan de lunch mochten gildeleden en genodigden deelnemen. Na de lunch werd verder gegaan met schieten op de koningsvogel, maar het zou nog 4 ronden duren voordat de vogel aanstalten zou maken om omlaag te komen. 

Na 198 schoten was kwam de vogel in 2 stukken met vleugels er nog aan naar beneden. Piet Timmers was voor de 2e keer de gelukkige die de titel Gildekoning met bijbehorend koningsvogel in bezit kreeg. 

De installatie en vendelhulde werd bij de nieuwe gildekoning thuis uitgevoerd, zoals ook in verleden gedaan werd. Deze traditie werd vorig jaar weer in ere hersteld, nadat dit in de ledenvergadering besproken was geweest.

Piet Timmers nieuwe Gildekoning
Piet Timmers nieuwe Gildekoning
Piet Timmers nieuwe Gildekoning
Piet Timmers nieuwe Gildekoning
Piet Timmers nieuwe Gildekoning