Spelregelavond
Spelregelavond

Spelregelavond

Verenigingen

VORSTENBOSCH - Naast plezier is respect op en om het veld een belangrijk onderdeel van het clubgevoel bij voetbalclub Vorstenbossche Boys. Daarom organiseert zij een spelregel-avond, om zo op een gezellige manier met de spelregels van het voetbal aan de slag te gaan.

Voor de spelregelavond heeft de club een bijzondere gast geregeld. Eredivisie scheidsrechter Ed Janssen komt die avond om samen met spelers, coaches, leiders, bestuur en natuurlijk de scheidsrechters over de spelregels te praten. Hiermee willen Han Jaspers en Robèr Vermeulen, beiden lid van de technische commissie van de club, het respect wat de spelers voor elkaar, maar vooral wat ze voor de scheidsrechters hebben, vergroten.

In het meerjarenplan van de Vorstenbossche Boys kwam onder andere ter sprake dat de rol van de scheidsrechters binnen de club anders moest worden. “We hebben samen gebrainstormd hoe we dat het beste kunnen doen en we hebben de hulp van de KNVB ingeroepen. Samen met het hoofd- en jeugdbestuur en de andere leden van de technische commissie hebben we voor deze vorm gekozen” vertelt Robèr.

Binnen de voetbalclub is iedereen even belangrijk. “Zonder een scheidsrechter kan er geen wedstrijd gevoetbald worden. Daarom is een scheidsrechter bij ons ook écht onderdeel van de vereniging”, vertelt Han. Samen met Robèr traint hij een team van jongens onder de vijftien, wat ze met veel plezier doen. “We gaan altijd uit van het positieve in de training en tijdens de wedstrijd. En als de jongens een beslissing van de scheidsrechter niet snappen, dan vragen we na de wedstrijd de scheidsrechter om uitleg waarom hij een bepaalde beslissing nam!” Daar leert iedereen van.

De spelregelavonden vinden plaats op 29 en 30 mei, van 20.00 tot 21.30 uur in de kantine van de Vorstenbossche Boys. 
Er is voor gekozen om het op twee avonden te organiseren. De eerste avond staat volledig in het teken van het vrouwenvoetbal. Een echte ladies night dus op 29 mei. De andere avond is voor de heren en jongens onder negentien, zeventien en vijftien jaar. 
 
Iedereen met een voetbalachtergrond is welkom om aan te sluiten, of je nu wel of niet bij de club actief bent. Mocht je aan willen sluiten is aanmelden niet nodig, je hoeft alleen maar op de genoemde tijd aanwezig te zijn.