Ton Verstegen Prins Carnaval in Snevelbokkenland
Ton Verstegen Prins Carnaval in Snevelbokkenland

Ton Verstegen Prins Carnaval in Snevelbokkenland

Sport

Heeswijk-Dinther/Loosbroek - Ton Verstegen (35) is vrijdagavond onthuld als prins Ton d'n Twidde van Snevelbokkenland. Samen met zijn tweelingbroer Mark als persoonlijke adjudant gaan zij de carnaval tegemoet. Ton komt uit Dinther, maar woont sinds 2010 in Loosbroek.

De prins werd onthuld in een bomvolle Snevelbokkenstal die sneller uitverkocht was dan op andere dagen. Oud-prins Sander van der Steen werd met een natte broek het podium afgedragen en was hij officieel omgedoopt tot oud-prins. Na een video gemaakt door de oud-adjudanten die in de regio HDL à la Boer Zoekt Vrouw op zoek gingen naar de perfecte boer als prins, kwam Ton letterlijk en figuurlijk uit de geit. De oud-adjudanten trokken hem er uit en zo kon de nieuwe prins eindelijk het grote geheim onthullen: Prins Ton d'n Twidde!

Tweelingbroer
Ton presenteerde zijn broer Mark als persoonlijke adjudant. Na Joost en Stephan van der Pas (2015) en Sander en Nick van der Steen (2016) zijn Ton en Mark het derde broederduo dat de scepter zwaait in Snevelbokkenland. De twee zijn zelfs tweelingbroer van elkaar. Mark is getrouwd met Nathalie en samen hebben zij drie kinderen. Prins Ton is single. "Ik ben de eerste prins die het thuis voor het zeggen heeft!", sprak hij trots.

De prins is werkzaam bij FrieslandCampina DMV als proces specialist. Voorheen was hij binnen het bedrijf procesoperator en ploegleider. Ton groeide op in Dinther en genoot zijn middelbare schooltijd  op het Elde College in Schijndel. Later studeerde hij aan de MAS in Boxtel.  Sinds 2010 woont Ton in Loosbroek, waar hij betrokken is als vrijwilliger bij buurtvereniging de Bergmolen.

Vanaf jongs af aan is Ton betrokken bij Zwem- en Waterpolovereniging Gorgo. Al vijftien jaar bekleedt hij bestuursfuncties binnen de vereniging. Uiteraard speelt Ton zelf ook waterpolo, dat is een van zijn hobby's. Daarnaast houdt hij van wintersport, zeevissen en op vakantie gaan. Van carnaval vieren is hij niet vies. Al verschillende keren sleepte hij prijzen in de wacht met een praalwagen die hij maakte met Vriendenclub Skon Volk.  Een echte carnavalsvierder dus!