Teerdag Gilde Vorstenbosch
Teerdag Gilde Vorstenbosch Foto: Jo van den Berg

Teerdag Gilde Vorstenbosch

Verenigingen

VORSTENBOSCH - Op zaterdag 14 januari heeft het Gilde St. Antonius Abt te Vorstenbosch haar jaarlijkse teerdag gehoudenin ’t Gildebergske. Na binnenkomst kregen alle leden en genodigden Chinees buffet met cake erbij.

Na de officiële opening door hoofdman Johnnie was er bevordering voor ere-hoofdman Jan van Grunsven tot groot-lint in de Nobele Orde van de Papagay. Ton Vorstenbosch kreeg een medaille van verdienste. Na de speech door de afvaardiging van de nobele orde uit Antwerpen, werd de “Horrie Do” jel uitgebracht.

Daarna werd de ‘gildebroeder van het jaar’ bekend gemaakt. Dit jaar was de titel voor Marc Somers, die altijd actief is als vendelier en secretaris van de vereniging en ook daarnaast ook voorzitter van de vendelcommissie is binnen Hoge Schuts en in Kring Maasland. Marc is ook lid van de schietcommissie, kledingcommissie en website/clubblad commissie met per kwartaal een full color eigen clubblad/nieuwsbrief binnen het eigen gilde. Marc was vereerd met zijn titel gildebroeder van het jaar.

Ook is er door de gildeleden weer een inzameling in de melkbus gehouden, welke verzorgd was door Simon Smits en Gerrit Somers. Deze keer gaat de opbrengst naar Project Tanzanie voor Pater Jan Somers, zelf inmiddels al meer dan een jaar terug in Nederland na een herseninfarct. Zijn broers zamelen naaimachines en stoffen in voor verzending naar Tanzania en transport is de grootste kostenpost.  Er is ruim 200 Euro opgehaald, die als financiële steun voor dit project gegeven wordt.

Hierna werden 3 personen gehuldigd voor hun 25 jarig lidmaatschap met een zilveren draagspeld, te weten: Peter vdSanden, Toon Aarts en Frans Geenen.

Als laatste werd Adriaan van der Heijden gehuldigd voor zijn 60 jarig lidmaatschap, hij kreeg een onder schild op zijn schild van 50 jaar lidmaatschap en gaf aan door te gaan voor het volgende onderschild.

Na al de huldigingen werd de avond verder muzikaal opgeluisterd door een bandje en kon er gedanst worden.De drankvoorziening was wederom in handen van enkele bereidwillige gildenbroeders van het gilde uit Dinther. Rond middernacht  werd de tapkraan dichtgezet en gingen de laatste gildebroeders en –zusters huiswaarts.

Klik hier voor meer foto's gemaakt door Jo van den Berg