De Kiem kiest voor ‘samenzijn’ met kerst
De Kiem kiest voor ‘samenzijn’ met kerst

De Kiem kiest voor ‘samenzijn’ met kerst

Algemeen

HEESCH - Leerlingen van De Kiem hebben kerst samen met bewoners van Heelwijk gevierd. Ook Serious Request werd niet vergeten. Op woensdagochtend vond de kerstviering plaats. Deze viering stond in het teken van samen(zijn). In een sfeervol ingerichte hal genoten alle kinderen, leerkrachten en enkele ouders  van een gezamenlijk kerstontbijt. Op alle tafeltjes stonden zelfgemaakte lichtjes.  Ook voor de bewoners van Heelwijk hadden de kinderen een lichtje gemaakt, zodat zij ook konden genieten van een sfeervolle kerstviering.

Na het ontbijt hebben de kinderen mooie kerstkaarten ontworpen, waarbij de oudere kinderen de jongeren hielpen waar nodig. De zelfgemaakte kerstkaarten zijn donderdag door een aantal leerlingen overhandigd aan de bewoners van Heelwijk.

Groep 6-7 gaf een prachtige voorstelling van de kerstmusical “Herberg De Stilte”. Leerlingen, ouders, opa’s en oma’s én een aantal bewoners van Heelwijk hebben  Samen hebben genoten van een moderne versie van het kerstverhaal.

De kerstactiviteiten werden afgesloten met de verkoop van cupcakes. Vier leerlingen uit groep 7-8 hadden op eigen initiatief een actie opgezet voor Serious Request. Lotte, Pleun, Anne en Bo verkochten alle cupcakes binnen een kwartier en haalden daarmee 150 euro op.

Het was een mooie kerstweek die we graag gedeeld hebben met de bewoners van Heelwijk.