Van Mook uit Nistelrode genomineerd voor Beste Echte Bakker 2017.
Van Mook uit Nistelrode genomineerd voor Beste Echte Bakker 2017.

Van Mook uit Nistelrode genomineerd voor Beste Echte Bakker 2017.

Gemeentenieuws

NISTELRODE – Van Mook, De Echte Bakker in Nistelrode is genomineerd voor de titel Beste Echte Bakker 2017. Het Echte Bakkersgilde in Wageningen maakt op dinsdag 17 januari 2017 bekend wie de Gouden Schieters winnen in de categorie ‘Beste Kwaliteit’, ‘Beste Winkelbeoordeling’ en wie zich heel 2017 overall winnaar mag noemen als ‘Beste Echte Bakker’. 

De eindrangschikking wordt zoals ieder jaar uitgevoerd door de Radboud Universiteit Nijmegen en komt tot stand na een gewogen gemiddelde van de cijfers behaald bij kwaliteitskeuringen en winkelbeoordelingen, waarbij gestandaardiseerde scores worden berekend ten opzichte van het landelijk gemiddelde. 

Deze gemiddelden waren over 2016: kwaliteit 7,517 (een nieuw landelijk record!) en voor de winkelbeoordelingen 8,602 punten. 

Voor Michel van Mook en Karin van Oort is het naast een drukke decembermaand ook een heel spannende tijd. Michel: “In de totaal ranglijst staan we de laatste jaren steeds tussen de 15e en 35e positie. Nu staan we in de top 10 en worden we genomineerd voor de titel. Ik ben heel benieuwd naar de uitslag.”

Het hele jaar door wordt in Nistelrode vol aandacht en concentratie gewerkt aan brood- en banketproducten van topkwaliteit. Ook de winkel heeft ruim boven het gemiddelde gescoord en dat maakt dat Van Mook in de race is voor de titel Beste Echte Bakker 2017. 

Wie de Gouden Schieter - de trofee die symbool staat voor ambacht en kwaliteit - voor Beste Echte Bakker in ontvangst mag nemen, wordt op 17 januari 2017 bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Echte Bakkers.