Arrensleeëntocht op Tweede Kerstdag
Arrensleeëntocht op Tweede Kerstdag

Arrensleeëntocht op Tweede Kerstdag

Welzijn & Maatschappij

HEESCH- Hoefgetrappel en klingelende belletjes klinken er al jaren op  2e kerstdag (zondag  26 december) in de stille straten van Heesch, en dat is dit jaar gelukkig niet anders. er van te voren kondigt de arrensleeentocht zijn komst al aan.

Deelnemers aan de eerste arrensleeentocht bestonden hoofdzakelijk uit vrienden en kennissen van Adriaan de Wit uit Nistelrode. Nu in 2016 is de deelname behoorlijk uitgegroeid en komen de rijders vanuit bernheze en de verre omstreken. Op 2e kerstdag zullen 20 arrensleeen te zien zijn, met een bemanning van ongeveer 4 personen komt het aantal persoonlijke deelnemers al snel uit op zeventig. Allerlei soorten paarden van shetlander tot belgisch trekpaard zullen worden ingespannen om de arrensleeen te trekken.

Het zijn niet alleen de menners en passagiers die voor de kerstsfeer zorgen. Alle paardentuigen zijn versierd met bellen en sjerpen, die vrolijk klingelen bij elke stap die de paarden zetten. Voorop rijdt de geluidsarrenslee die onze komst ver van te voren aangeeft, en kan iedereen even naar buiten lopen of voor het raam gaan staan. Niemand hoeft dus iets te missen van deze sfeervolle optocht. Wie nog niet in kerststemming is, wordt het zeker na het zien van deze vrolijke stoet.

De arresleetocht word vooraf gegaan door de sponsorwagen met muziek.

Startpunt van de tocht is bij Stal de Flierefluiter aan de Wijststraat in Heesch, Vanaf 11.00 uur vertrekt de stoet richting en van daaruit gaat het via de Cereslaan waar we een ‘borrelstop’ hebben bij vd Wetering transport. Nog door allerlei straten naar Verzorgingshuis Heelwijk, waar rond 13.00 uur de lunch wordt genuttigd.

Nadat alle ‘Kerst’menners met hun Kerstmannen hebben genoten van de lunch gaan ze terug naar de Wijst in Heesch.

De route is in totaal meer dan 14 km lang en voert door tal van straten in Heesch. De complete route is te vinden op de site: www.stichtingdearrenslee.nl of kijk op onze Facebookpagina.

 

 

 

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 13 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 14 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 16 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 17 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 17 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze