Fit en Family voor lessen in leefstijl
Fit en Family voor lessen in leefstijl

Fit en Family voor lessen in leefstijl

Gemeentenieuws

Heesch – Melanie Swanenberg merkte dat veel mensen denken dat gezond leven gepaard gaat met regels en restricties, discipline en afzien. Een manier van leven die vaak niet goed vol te houden is en moeilijk valt te combineren met een drukke baan en een hectisch gezinsleven. Met het traject van Fit en Familiy, dat een programma en persoonlijke begeleiding bevat, helpt Melanie juist deze groep.

Voor mensen in een drukke levensfase is het volgens Melanie weliswaar lastiger, maar niet onmogelijk om gezonde keuzes te maken. Melanie: “Vaak zijn de nodige aanpassingen veel gemakkelijker dan je van tevoren denkt. Het helpt als je inzicht krijgt in hoe je je lichaam kunt geven wat het nodig heeft. Daar hoort voeding bij, maar ook bewegen, slaap en ontspanning.”

De aanpak
Melanie werkt met het ‘Weg met de weegschaal 12-weken programma’. De cliënt krijgt het boek van het programma en kan deelnemen aan webworkshops. Daarnaast krijgt hij/zij individuele begeleiding van Melanie in de vorm van persoonlijke voortgangsgesprekken. Melanie: “Het gaat erom dat je gezonde gewoontes ontwikkelt. Je zet steeds kleine stapjes, die je zelf uitkiest. Als het niet bij je past, dan houd je het niet vol. Bijvoorbeeld, als je uren in de keuken moet staan, niet met je man en kinderen mee kunt eten of vaak honger moet lijden. De kilo’s vliegen er niet in razend tempo vanaf. Gewichtsverlies is uiteindelijk een gevolg van de betere keuzes die je leert maken. Als je dat kunt, hoef je nooit meer op dieet. In de voortgangsgesprekken bespreken we wat goed gaat en wat niet en denken we samen na over een oplossing.”

Groepstraject
In januari 2017 biedt Melanie het programma als groepstraject aan bij Fitnesscentrum Heesch aan de Cereslaan. De workshops zijn wekelijks op dinsdagavond. Melanie: “In een groep kunnen deelnemers ook van elkaar leren. Je kunt elkaar op ideeën brengen. En het werkt stimulerend om te vertellen of te horen dat het gelukt is.” De intake vindt plaats bij de mensen thuis. Dat is gemakkelijk voor de deelnemers en handig voor Melanie bij het geven van tips, die aansluiten op de thuissituatie.

Kosten
Een individueel traject kost € 299,- en bevat na de intake vier gesprekken. Het groepstraject kost € 249,- en bevat een intake, een voortgangsgesprek en negen groepsworkshops.
Melanie is erkend gewichtsconsulente en studeerde sport, gezondheid en management. Verschillende aanvullende verzekeringen vergoeden de begeleiding door de gewichtsconsulent.

Kijk voor meer informatie: www.fitenfamily.nl



Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 51 minuten geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 1 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 3 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 4 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 4 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 4 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze