Wie heeft nog oude computers over?
Wie heeft nog oude computers over?

Wie heeft nog oude computers over?

Algemeen

HEESCH - Een aantal jaren terug gaf ik bij een sociaal werker van ONS welzijn aan dat wanneer er problemen waren met hun computers, ik die wel wilde repareren. Indien mogelijk natuurlijk. De sociaal werker vroeg me toen of ik ook gebruikte computers had staan. Zij zou mij mensen aanwijzen die voor een gebruikt-systeem in aanmerking kwamen om die daar dan te plaatsen.

Maar hoe kom ik aan die systemen?
In eerste instantie kreeg ik een aantal systemen van het Koning Willem I College, waar ik altijd werkzaam ben geweest, daarna kwam de sociaal werker met het volgende idee.

“Heel simpel” zei ze, “plaats een oproep in De Mooi Bernheze Krant en vraag naar oude systemen/computers die men niet meer gebruikt. Probeer daar iets van te maken door eventueel onderdelen uit te wisselen”.

De reactie daarop was overweldigend. Vele systemen kwamen binnen, soms bruikbaar, maar ook wat echt verouderd was. Opruimen kan ik natuurlijk ook. Na die eerste stroom van systemen, werd het minder, maar nog steeds komt er af en toe iets binnen. 

Samen met ONS welzijn, zijn er vele computers her en der geplaatst bij burgers die geen geld hebben om een eigen computer aan te schaffen. Zo worden er veel mensen geholpen waardoor men bijvoorbeeld online een inburgeringscursus kan volgen.

Indien je nog oude systemen bezit waar je eigenlijk vanaf wil, laat het me even weten. Wie weet kunnen wij weer anderen ermee helpen.

Wim van Nistelrooij
w.v.nistelrooij@hotmail.com

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 1 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 4 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur gisteren Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze