FOH- jeugdorkest speelt de sterren van de hemel op Kasteel Heeswijk
FOH- jeugdorkest speelt de sterren van de hemel op Kasteel Heeswijk

FOH- jeugdorkest speelt de sterren van de hemel op Kasteel Heeswijk

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Nee hoor, nog niets gemist. Goed voorbereid en vol enthousiasme zijn zij er klaar voor. Op dinsdag 27 december zullen de jonge musici  van de jeugdafdeling van het Filharmonisch Orkest `s-Hertogenbosch de sterren van de hemel spelen tijdens het Kerstival van Kasteel Heeswijk. Zowel om 13.30 uur als om 14.30 uur geven zij onder leiding van dirigent Lex Bergink een concertje in de Wapenzaal.

Het programma van de concertjes staat geheel in het teken van dieren.  Ze spelen   “Die Fledermaus ouverture”, “Hoe down from Rodeo” en “Children’s Symphony”. Deze middag heeft het jeugdorkest een gastspeler. De negenjarige Julia Nefedov, superkid van het gelijknamige programma van RTL. Zij gaat samen met het FOH-jeugdorkest  de middag muzikaal invullen.

Aan het einde van de middag spelen de jeugdige spelers individueel of in kleine groepjes, verdeeld over het kasteel, waar zij zelf gekozen muziek ten gehore zullen brengen.

Het FOH-jeugdorkest bestaat uit jongeren van 10 tot 20 jaar uit de wijde omgeving van Den Bosch, van Heeswijk-Dinther tot Rijen.  Plezier in muziek maken en gezelligheid spelen een grote rol in het orkest. Naast klassieke muziek staat er ook filmmuziek, volksmuziek en popmuziek op het repertoire. Zo is er voor elk wat wils en brengen de leden van het orkest de verschillende smaken musicerend bij elkaar.

Jonge blazers en strijkers die na deze dag zelf enthousiast zijn geworden om samen muziek te maken, zijn van harte welkom om te komen luisteren of meespelen op een repetitie. De repetities vinden elke twee weken plaats op donderdagavond van 18.15 uur tot 19.30 uur in Mariaoord te Rosmalen. Het orkest is speciaal op zoek naar een pianist, een slagwerker, een hoboïst, een hoornist en een klarinettist, maar ook strijkers zijn van harte welkom. Met een mailtje naar jeugdorkest@fohsite.nl of een telefoontje naar  013-5334133 is dat zo geregeld.