Prins Frenk d'n Urste
Prins Frenk d'n Urste

Prins Frenk d'n Urste

Sport

NISTELRODE - In een volle zaal bij Residentie 't Tramstation is Prins Frenk I van het Weversrijk gepresenteerd. Samen met zijn adjudant Stefan vieren zij het komende jaar carnaval met Stichting Carnaval de Wevers. De onthulling werd gedaan door de korfbalafdeling Prinses Irene. 

Klik hier voor het fotoalbum van de Prinsonthulling!

De prins stelt zich voor: Prins Frenk I
Ik ben Frenk Nagel en dit jaar ook wel bekend als prins Frenk d’n urste. Ik ben de zoon van Anny van de Wetering en Gerrit Nagel. Ik woon nog altijd gezellig thuis in de Walterus van Houtstraat met m’n moeder en broertje Joost. Daarnaast heb ik nog twee oudere broers, Ron en Erik en een oudere zus, Lieke. Een groot gezelschap, maar dat heeft zeker zijn voordelen. Ondertussen is de familie uitgebreid met drie neefjes; Cas, Sem en Dylan en een nichtje Nina. Nog meer gezelligheid dus. 

In het afgelopen schooljaar ben ik afgestudeerd aan de Pabo in Veghel. Momenteel ben ik werkzaam als leerkracht op Basisschool ’t Maxend in groep 8. Naast het onderwijs is sporten een passie voor me. Ik speel bij Prinses Irene in een sterrenelftal dat zich 't 4e noemt. Afgelopen jaar ben ik gestart met het lopen van marathons. Daarnaast loop ik elk jaar in Nijmegen De Vierdaagse. Dit jaar was het alweer de zesde keer dat ik hem uitgelopen heb.

Adjudant Stefan

Ik ben Stefan van Nuland en dit jaar ook wel bekend als Adjudant Stefan. En voor sommigen ook wel bekend als ‘Pony’. Dit jaar ga ik samen met mijn durske Manouk onze Prins Frenk d’n Urste bijstaan.

 

Ik ben de zoon van Marco en Erica van Nuland. Ik ben nog steeds thuis wonend bij mijn ouders op de Wedstraat. Ook ik heb een zusje Danique waar ik heel trots op ben, alleen die is - erg genoeg - veel te vroeg overleden. Hier in het mooie Weversrijk woon ik inmiddels al weer 26 jaar.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als chauffeur bij Heerkens Groente & Fruit. Ik zorg ervoor dat alle horecaklanten dagelijks worden voorzien van verse producten. In mijn vrije tijd ben ik te vinden op het sportpark, waar ik voetbal in het beste en gezelligste team van Prinses Irene, het 5e!! Ook kom ik vaak in de kroeg bij Tonnie, om onze thuiswedstrijden van het darten met mijn team Spitfire te spelen. Op vrijdags spelen wij met ons zaalvoetbalteam All-Stars altijd voor de winst.

Vanaf kleins af vierde wij hier thuis carnaval, wel niet zo fanatiek maar toch gingen we naar het kindermatinee bij Toon v Duren. Tot ik zelf kon gaan en gingen we met de vrienden carnavallen. Ook dat is nu nog steeds, maar het verschil met toen is dat we nu denken we dat we het mee moeten open en moeten sluiten, want we zouden toch iets moeten missen. 
M'n durske Manouk komt ook uit het mooie Weversrijk en studeert in Eindhoven op de Fontys en volgt daar de opleiding bedrijfskunde MER. Zaterdags is zij ook werkzaam bij Heerkens Groente & Fruit. Voor Manouk is het carnavallen ook niet geheel vreemd, omdat haar broertje Marco in 2010 jeugdprins bij de Wevers is geweest, dus heeft ze het van dichtbij al in het klein meegemaakt.  

Dit is in het kort wie ik en m'n durske zijn, mocht ik nog wat vergeten zijn kom het maar gewoon vragen. We gaan er een mooie carnaval maken met z'n alle. 

De zoektocht naar een nieuwe prins. 
Prins Frenk I: Afgelopen carnaval heb ik al een keer mogen oefenen. Ik kreeg een steek op mijn hoofd en ik ging voorop in de polonaise. De bonnenboekjes vlogen om mijn oren en niemand zal die avond iets te kort zijn gekomen, alleen dan degene waarvan de oorspronkelijke bonnen waren natuurlijk.
Op maandagavond 20 juni werd ik ineens gebeld door de voorzitter van de stichting, Edwin Verkuijlen. Ik was net aan het genieten van een Bacardi-cola, omdat ik een persoonlijk succesje te vieren had. Edwin stelde me de vraag om de nieuwe Prins te worden van het Weversrijk. Voor mij bestond er geen enkele twijfel en ik had tenslotte ook geen durske waarmee ik rekening moest houden. 
Toch werd ik ergens wel verrast door het telefoontje, dus ik wilde wat bedenktijd. Na drie dagen ben ik nog eens gaan buurten met Edwin en Mario. Al snel wist ik het helemaal zeker. Ik ga de nieuwe Prins van het Weversrijk worden. 

De eerste opdracht was het zoeken naar een adjudant. Gelukkig heeft mijn geheugen mij niet in de steek gelaten. Stefan had mij ooit beloofd adjudant te worden, wanneer ik Prins zou gaan worden. 
Stefan kon het zich gelukkig gewoon herinneren, maar hij moest dit wel eerst bespreken met z'n durske Manouk. Met z'n drieën konden we het ons nog niet echt voorstellen, omdat het nog zo ver weg leek. Een ding wisten we wel zeker en dat was dat wij samen het avontuur aan zouden gaan. Prins Frenk & Adjudant Stefan en z'n durske Manouk. 

Hoe vierde ik voorheen carnaval.
Vroeger vierden wij met het gezin carnaval in Uden bij Gasterij De Pier. Mijn vader was daar DJ, dus het hele gezin was daar vier dagen lang te vinden. Ik ben carnaval in Nistelrode gaan vieren toen mijn vader stopte met draaien in 2003. We hebben met de vriendengroep vervolgens heel wat uurtjes samen carnaval gevierd. Vaak waren we er vanaf het begin tot het einde bij. Je zou toch maar iets missen...

Mijn mooiste moment met carnaval voordat ik prins werd is tot nu toe de beroemde oefenavond, waarbij ik een steek op kreeg. De reactie van de stichting was zo geweldig. Ik geloof dat er wel 100 foto's gemaakt werden. Niet omdat ik er zo skôn op stond, maar omdat de eigenaar van de spullen een klein probleempje had.

Namens mij als Prins, mijn adjudant Stefan en z'n durske Manouk wil ik zeggen dat wij samen heel veel zin hebben in het nieuwe Carnavalsseizoen. Samen met jullie gaan we een nieuw seizoen in, waardoor we een onvergetelijke tijd gaan meemaken samen.

Wij zijn er klaar voor!

 Een skôn carnaval gaan wij je leren!