Gilde Sint Antonius Abt Vorstenbosch
Gilde Sint Antonius Abt Vorstenbosch

Gilde Sint Antonius Abt Vorstenbosch

Verenigingen

VORSTENBOSCH - Het Gilde uit Vorstenbosch wist afgelopen zondag maar liefst 3 prijzen in de wacht te slepen op de Federatie toernooi met 52 deelnemende gilden bij het Heilige Bloed Gilde in Boxmeer. Met een tiental leden was het gilde naar Boxmeer gegaan om deel te nemen aan het de Brabantse kampioenschappen. In enkele klassen van het Trommen waarin werd deelgenomen, is ook een prijs binnengehaald. Bij elke prijs was het ‘Sint Antonius Abt’ lied duidelijk hoorbaar in de kiosk.

Bij het trommen in Klasse A werd Jelle van de Wetering kampioen.
Bij het trommen in Klasse B werd Lindsey kampioen.
Bij het trommen in Klasse C wist Mieke van der Heijden promotie naar klasse B te

Bij het groepstrommen in werd een 3e plaats behaald door Maarten Derks, Maarten Hoefs, Jelle vdWetering, Anke vdWetering, Lindsey Vogels en Mieke vdHeijden.

Het was een fijne Federatie wedstrijd met heel lekker weer, goede organisatie waarbij de drie gildewaarden Broeder/Zusterschap, Trouw en Dienstbaarheid hoog in het vaandel stonden.

Schutterskoningschieten 2016
Dit jaar werd de opzet gewijzigd door de combinatie van Geweerschieten met Kruisboogsschieten te starten. Op donderdag avond 15 september werd om 18:00 uur aangevangen, zodat voor de schemering de kruisboogwedstrijd klaar zou zijn.

Allereerst moesten de 15 deelnemers 10 pijlen op een grote wip schieten, met aansluitend 5 pijlen op een kleinere wip. Van de 15 deelnemers wisten slechts 2 personen allemaal als voltreffers te noteren. Aansluitend werd voor bij het geweerschieten een soortgelijk scenario uitgevoerd. 10 kogels werden op de eerste schietbak gericht en vervolgens 5 kogels op de 2e schietbak afgevuurd. Bij dit onderdeel wisten nagenoeg alle geoefende geweerschutters, 6 in totaal 15 treffers te noteren.

De winnaar was al snel bekend, want er was maar 1 persoon die bij beide onderdelen 15 treffers achter de naam wist te noteren. Kortom Patricia Steenbakkers werd later op de avond door hoofdman Johnnie vdHeijden opnieuw tot schutterskoning gehuldigd. Een detail daarbij is dat Patricia vorige week zondag ook al federatiekampioen werd bij het geweerschieten. Daarnaast behaalde ze de 1e plaats voor het geweerschieten in klasse A bij competitie in HogeSchuts verband.

Gilde Sint Antonius Abt Vorstenbosch
Afbeelding
Ondernemend Bernheze 6 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 9 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze