Lôsbroek stu op springe…
Lôsbroek stu op springe…

Lôsbroek stu op springe…

Sport

LOOSBROEK - In Loosbroek kunnen ze bijna niet wachten tot het eindelijk carnaval is. Het thema van stichting De Kreuge is dit jaar dan ook ‘Lôsbroek stû op springe’.  De Kreuge staat vooral te springen om alle nieuwe ideeën die in het afgelopen jaar ontwikkeld zijn ten uitvoer te brengen. Zo wordt er dit jaar voor het eerst een 11-vatentocht georganiseerd en is er een springplein voor de jeugd op zondag. Ook wordt er een nieuwe draai gegeven aan het straatcarnaval op carnavalsmaandag met de Kreuge-Kross. Uiteraard staan ook de vertrouwde activiteiten zoals de Verlichte Optocht, De Kreuge on Tour en de DolleDinsdagDisco ook dit jaar weer op het programma.

11-vatentocht
Bert Vermeltfoort, voorzitter van De Kreuge, vertelt: “We starten carnaval natuurlijk met onze Verlichte Optocht. Er zijn weer veel inschrijvingen binnengekomen en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Op zondag beginnen we traditioneel met een ontbijt en gaan vervolgens met De Kreuge On Tour. Het middagprogramma bij ‘Kreuge-zicht’ krijgt een nieuwe invulling. De 11-vatentocht is er voor iedereen die wel van een biertje houdt en zin heeft in een uitdaging.  Deze estafettetocht leidt de deelnemers naar 11 punten waar een biertje, borreltje of snack genuttigd wordt. Diegene die de tocht het snelst aflegt wint. Uiteraard wordt er ondertussen gewoon doorgefeest in het café. En terwijl de volwassenen buurten en hossen in het café kan de jeugd zich uitleven op ons springplein in de feestzaal.”

Kreuge-Kross
“Vooral voor de jeugd hebben we dit jaar veel nieuwe activiteiten,” vervolgt Ilse van der Wijst, bestuurslid van De Kreuge. “Zo is er het door Bert genoemde springplein en krijgt het bovenbouwfeest een nieuwe naam ‘Zinnin The Party’ en een nieuwe locatie, zodat de jeugd de sfeer kan proeven van onze thuisbasis ‘Kreuge-zicht’.  Ook de maandagmiddag krijgt een andere invulling. Al jaren wordt er in Loosbroek op de carnavalsmaandag carnaval op straat gevierd met de 11-stratentocht. We hebben er nu voor gekozen om de gezelligheid wat meer te centraliseren rond het dorpsplein en het grasveldje op de Schaapsdijk.” De Kreuge nodigt alle carnavalsvierders van harte uit om met een mooi versierde Kreuge naar het Dorpsplein te komen en de langste Kreuge-Kronkel van Nederland te maken. Vervolgens kunnen kinderen zich, samen met een volwassene, ter plekke opgeven voor De Kreuge Kross Uitdaging, een leuk  behendigheidsparcours. “Natuurlijk zorgen we ervoor dat het een écht feestje wordt op straat met gezellige muziek, hapjes en drankjes.” vertelt Ilse. “Ik kan er nog uren over praten, maar eigenlijk moet je dit gewoon zelf meemaken,” besluit ze uitnodigend.

Info:
Za 06|02           19.19 uur Verlichte Optocht
Zo 07|02          13.11 uur Vertrek ‘Kreuge On Tour’
                        Aansluitend 11-vatentocht & Springplein voor de jeugd
Ma 08|02          13.11 uur Kreuge-Kross

Kijk voor het volledige programma op www.dekreuge.nl