Pronkzittingen Piereslikkers
Pronkzittingen Piereslikkers

Pronkzittingen Piereslikkers

Sport

VORSTENBOSCH - De jaarlijkse pronkzittingen van de Piereslikkers moesten even voor de broodnodige ontspanning zorgen tijdens enkele emotionele weken voor Vorstenbosch. En in die opzet zijn de Piereslikkers meer dan geslaagd. Met ongeveer 120 artiesten op het podium en de vele vrijwilligers achter de schermen werden 4 avonden vol dans, muziek en sketch verzorgd. Het thema PK2016, gebaseerd op het mislopen van het EK2016 in de zomer, kwam diverse keren op een ludieke manier terug in de acts. 

Naast de vele vertrouwde gezichten op het podium waren ook nieuwkomers zoals de gitaarclub te bewonderen. Een fantastisch debuut voor deze meiden. Hetzelfde geldt voor de 2 broers van prins Freddy 1e. Hun onaangekondigde gezamenlijke buut, waarbij ze samen in de ton kropen, deed zowel de zaal als de ton bijna uit de voegen barsten. Een andere verrassingsact waren de prins en z’n adjudanten die lieten zien hoe zij door hun raad van 11 op handen gedragen worden. Diezelfde raad van elf verzorgde de openingsact waarna de Huppelpierkes de warming up van de zaal voor hun rekening namen. MiChica en X-treme stonden ook dit jaar weer garant voor een dans tussen de vele sketches van o.a. vriendengroep 8s. Hun debuut van vorig jaar van kreeg dit jaar een vervolg. Marleen van der Heijden, vergezeld door zus Doortje en Marcel Dominicus, maakte eveneens haar debuut. Als postbode Siemen, Ingrid en Irma ontvingen zij een van de vele staande ovaties. 

De jonge honden van Jong Nederland kwamen met film en sketch als maar liefst 25 militairen verslag doen van hun uitzending naar de Melkweg. Als vanouds maakten hun woordgrappen de lachspieren nog verder los. Via een grondige voorbereiding hadden de oudgedienden van 4-meter-Pierevreter wederom de weg naar het Pierehol gevonden. Hun uitstapje naar de Efteling werd op een prachtige manier gedeeld met de zaal. De zusjes Ketelaars, eveneens bekend met de pronkzittingen, zorgde ervoor dat zij na 5 jaar met hun loepzuivere stemmen de zaal weer volledig betoverde. De slagwerkgroep kwam dit jaar met hun gestemde holle plastic buizen met een verbazingwekkend optreden. 

Traditiegetrouw namen de oud-Prinsen de dorpsperikelen onder de loep. De vele herkenbare dorpsgenoten en situaties kregen veel bijval vanuit de zaal. Terwijl Hilde van den Bergh, die op voortreffelijke wijze de presentatie verzorgde, alle acts presenteerde, de finale van alle artiesten alvast aankondigde kon de zaal zich nog één keer opmaken voor een afsluitende act van formaat. Iedereen zong uit volle borst mee met de medley van de 4 zangeressen van Over de Top.

Kortom, de uitverkochte avonden, de veelzijdigheid van artiesten en de altijd hele gezellige after-party’s waren weer een ware beleving. En het bleef nog lang onrustig die nachten...

 

Pronkzittingen Piereslikkers
Pronkzittingen Piereslikkers
Pronkzittingen Piereslikkers
Pronkzittingen Piereslikkers