Twee jonge musici verzorgen tweede koffieconcert in de Pas
Twee jonge musici verzorgen tweede koffieconcert in de Pas

Twee jonge musici verzorgen tweede koffieconcert in de Pas

Sport

HEESCH – Op zondagochtend 17 januari a.s. vindt het tweede koffieconcert plaats in de Pas. Na het geweldige succes van het in oktober 2015 gehouden koffieconcert wordt dit concert ingevuld door zangeres en pianiste Frédérique van den Boomen en klassiek gitarist Rolf van Meurs. Twee jonge musici van wie de roots in Brabant liggen…

Frédérique van den Boomen (1990), geboren in het Brabantse Erp, groeide op in een muzikaal gezin waarin zowel haar ouders als haar twee oudere zussen muziek maken. Toen ze acht jaar was, kroop ze achter de piano en ontdekte haar grootste passie: zingen. Ze leerde zichzelf te begeleiden op piano in combinatie met zang en treedt sinds haar dertiende al op. Frédérique schrijft haar eigen muziek zowel Nederlands- als Engelstalig. Op dit moment volgt ze zangles bij vocalcoach Robin van Beek en pianoles bij Erik Smans. Haar muziekgenre is pop, soul, jazz en blues en zij zal tijdens het koffieconcert liedjes zingen van onder andere: Alicia Keys, Amy Winehouse, Boudewijn de Groot, Claudia de Breij, Frank Boeijen en Ramses Shaffy. Frédérique was winnaar van de TEDxBreda Award 1015 en winnaar van de voorronde van de talentenjacht ‘So you think you can sing’2015.

Rolf van Meurs, geboren in Oss, had als achtjarig jongentje maar één wens: een gitaar. Die kreeg hij en vanaf dat moment was de gitaar niet meer weg te denken uit zijn leven. Na de middelbare school startte Rolf met de studie klassieke muziek aan het Conservatorium Tilburg met als hoofdvak gitaar, eerst onder begeleiding van Tom Burmanje en later onder die van Enno Voorhorst. In 2012 behaalde Rolf zijn bachelordiploma met een 9.5 en in datzelfde jaar begon hij zijn masterstudie aan het Lemmeninstituut in Leuven bij Raphaella Smits. Tijdens deze studie stond de romantische ‘Shauffer gitaar’ centraal en deed Rolf onderzoek naar het leven van Luigi Legnani. In 2014 behaalde hij zijn masterdiploma met grote onderscheiding. Ook op de elektrische gitaar is hij actief. Rolf van Meurs geeft gitaarlessen bij in Veghel, Uden en in Boekel en ook in zijn eigen praktijk in Heesch.

Waar en hoe laat?
Het koffieconcert vindt plaats op zondag 17 januari a.s. om 11.30 uur in de caféruimte van de Pas. Vanaf 11.00 uur opent de Pas haar deuren en wordt u welkom geheten met een kop koffie. U kunt, voorafgaande aan het concert dat twee maal veertig minuten duurt, in de pauze en ná afloop gezellig bijpraten met elkaar. De toegangsprijs voor dit koffieconcert bedraagt € 10,00 inclusief een kop koffie en iets lekkers in de pauze. Een mooier en muzikaler begin van dit jaar 2016 is nauwelijks denkbaar.

We heten u van harte welkom op zondagochtend 17 januari a.s. in de Pas en neem vooral uw vrienden en familie mee. Het is absoluut de moeite waard.