Progressief Bernheze: Eten
Progressief Bernheze: Eten

Progressief Bernheze: Eten

Activiteit

Door: Bellinda van den Helm, raadslid Progressief Bernheze

Een paar weken terug heb ik mij kritisch uitgelaten over de drukte bij Voedselbank Oss en omgeving. Daarop werd ik uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen. Mijn kritiek is omgezet in een donateurschap.

Iedere donderdag loopt de Rossinistraat in Oss vol door de bezoekers van de voedselbank. Ik vroeg me via een tweet af hoe dat nou kan. Daarop ben ik door voorzitter Piet Coolegem uitgenodigd. Mijn ogen zijn open gegaan. 

In 2014 waren er 99 gezinnen die een beroep deden op de voedselbank. In 2015 maar liefst 194! 194 gezinnen die, als alle inkomsten bij elkaar worden opgeteld, nog niet genoeg hebben om rond te komen. En de lat om in aanmerking te komen voor een voedselpakket ligt hoog.

En dan de kerstperiode. Karren vol worden de winkels uit gereden. Ik schaamde me diep. Hoe kunnen wij dit laten gebeuren? 

Gelukkig zijn er veel ondernemers die de voedselbank steunen. Ook ondernemers uit Bernheze. Maar dat is niet genoeg. Er is niet alleen voedsel nodig, de huur van het pand moet ook worden betaald. En de koeling en vriezers hebben stroom nodig. Want, dat wil ik ook meteen duidelijk hebben, het gaat hier niet om eten dat ‘over de datum’ is.

 

Voor mezelf was het duidelijk. Ik ben donateur geworden. En stiekem hoop ik dat dit stukje jullie ook doet besluiten. Dat kan éénmalig of misschien wel wekelijks of maandelijks. Het rekeningnummer van Voedselbank Oss en omgeving is NL48RABO0115244891, en de website: oss.voedselbankennederland.nl.

 

Voorspoedig 2016!

 

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 6 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 9 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze