Flinke opbrengt voor Serious Request
Flinke opbrengt voor Serious Request

Flinke opbrengt voor Serious Request

Heesch

HEESCH – Afgelopen zaterdag 19 december waren vrijwilligers van muziekvereniging Aurora in touw voor het Rode Kruis. Met een activiteitenmiddag voor kinderen en aansluitend een feestavond voor oudere muziekliefhebbers werd maar liefst 2490 euro opgehaald voor de kerstactie van Serious Request.

Tijdens een activiteitenmiddag voor kinderen lieten eerst gitaarvirtuozen in de dop, leerlingen van Helma Ruijs, van zich horen. Daarna verzorgden het jeugdorkest en de studiemalletband van Aurora een klinkend optreden. Ondertussen konden kinderen allerlei knutselactiviteiten doen of zichzelf laten fotograferen met muziekinstrument. Ze betaalden hiervoor een minimale vergoeding die volledig ten goede kwam aan het Rode Kruis. Fotografe Marlies Nederkoorn had voor deze gelegenheid haar mobiele studio een plekje gegeven in de bestuurskamer van Aurora. De prachtige foto’s zijn nog steeds te bewonderen op www.marliesnederkoornfotografie.nl.

Tijdens de middag waren er ook twee competities, eveneens voor het goede doel. Marijn van Toor won de strijd om de meeste slagen per minuut, uiteraard op trom. Jibbe van Nistelrooij eindigde als eerste bij de Oudhollandse spelletjes. Deze competities, de knutsel- en foto-activiteiten alsook vrije giften zorgden op het einde van de middag voor een tussenstand van bijna 400 euro.

’s Avonds ging in alle opzichten het dak eraf. Popkoor Noiz zorgde voor een sfeervolle opening van de feestavond. Daarna was het de beurt aan de bands Syndicate en The Basement. Terwijl zij knalden met een wervelend optreden, verkochten vrijwilligers lootjes voor het Rad van Fortuin. Dat rad liet presentator Harrian van den Akker tijdens elke pauze draaien om vervolgens prijzen uit te delen die beschikbaar gesteld waren door talloze (met name Heesche) ondernemers.

Op het einde van de avond kon bekend gemaakt worden dat maar liefst 2490 euro was opgehaald voor het Rode Kruis. Het organiserend comité bedankt het bestuur van Aurora, alle vrijwilligers, gasten en sponsoren voor hun bijdrage aan een geweldige dag met een prachtig eindresultaat!

 

Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 43 minuten geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 1 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 3 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 3 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 7 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 apr, 18:00 Wie is de slimste van Loosbroek?