Korfbalsters  Prinses Irene  komen net te kort
Korfbalsters Prinses Irene komen net te kort

Korfbalsters Prinses Irene komen net te kort

Nistelrode

NISTELRODE - De korfbalsters van het 1e team van Prinses Irene zouden, als er binnen de vereniging een titel bestond voor de succesvolste ploeg van 2015, die zeker winnen. Ze hadden het jaar nog mooier kunnen maken door in de laatste wedstrijd van het seizoen te winnen van een van de topploegen op dameskorfbalgebied Swift. In Velden werd uiteindelijk aan het kortste eind getrokken. Swift won na een ruststand van 7-5, met 13-11. Gaby van Santvoort (foto), Laura v.d. Ven en Maddy van Dijk waren met ieder drie rake schoten de beste schutters aan Nistelrodese zijde. Ondanks deze nederlaag kunnen de dames met een positief gevoel richting kerstdagen en de jaarwisseling.

In de beginfase was Swift de bovenliggende partij. Prinses Irene moest wennen aan de sterke acties naar binnen. Swift wist de kansen echter niet te benutten en zag zo Prinses Irene wennen aan het niveau van de wedstrijd. Swift nam een 2-0 voorsprong en zag Maddy van Dijk wat terug doen. Bij een 4-1 stand maakte de jongste op het veld, Gaby van Santvoort, 4-2. Op dat moment kwam Prinses Irene beter in de wedstrijd en werd het een mooie strijd tussen de ploegen. Waar Prinses Irene werd bestraft voor overtredingen, kreeg het in die fase geen vrije worpen mee waar het wel recht op had. Swift liep zo uit naar 6-2, maar met hard werken en goede combinaties wist Prinses Irene in de wedstrijd te blijven. De sterk spelende Gaby van Santvoort scoorde twee keer op rij en Laura van de Ven schoot de aansluitingstreffer binnen. Swift schoot er jammer genoeg net voor rust nog eentje binnen. De thee werd met een 7-5 achterstand opgezocht.

Na rust begon Swift sterk en schoot van afstand er vier op rij binnen, pas daarna kon Linda van Venrooij wat terug doen. Het aanvallende spel van Prinses Irene werd beter. Men combineerde goed en kon de grote druk die Swift gaf beter oplossen. Bij 12-6 waren het de Nistelrodese vrouwen die drie keer op rij scoorden via Maddy van Dijk, Laura van de Ven en Marina van Venrooij. Met 12-9 was het weer een wedstrijd. Swift wist nog 13-9 te maken. Daarna waren het de Oranjevrouwen die via de sterk spelende Maddy van Dijk en Laura van de Ven, op 13-11 kwamen. De tijd was daarna te kort om Swift nog meer pijn te doen. 
Als de Nistelrodese vrouwen zelf hun kansen beter hadden benut en de scheidsrechter de juiste sancties had toegepast bij overtredingen, dan was het mogelijk een nog spannender wedstrijd geworden. 

Opstelling en scores: Marina van Venrooij (1x), Linda van Venrooij (1x), Ella van de Graaf(40' Lieke van Griensven), Gaby van Santvoort (3x,) Laura van de Ven (3x), Maddy van Dijk (3x), Lindy Exters, Linda van Tilburg

Afbeelding
Kunst & Cultuur 18 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 19 uur geleden Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport 20 uur geleden Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek
Afbeelding
Kunst & Cultuur 20 uur geleden Trouwdag voor Bart en Kim met het Sint Willebrordusgilde Heeswijk
Afbeelding
Sport gisteren Dertien keer Nederlands kampioen voor Dance Team Nistelrode
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 apr, 10:06 Kom woensdag 1 mei lekker naar de boerderij!