Progressief Bernheze: Klimaattop groot succes
Progressief Bernheze: Klimaattop groot succes

Progressief Bernheze: Klimaattop groot succes

Gemeente Bernheze

BERNHEZE - Zaterdag 12 december kwamen 195 landen in Parijs belangrijke klimaatafspraken overeen. De opwarming van de aarde mag niet boven de 2 graden uitkomen. Gaan we door op de oude weg met kolen, olie en gas, dan zal de stijging meer dan 4 graden zijn aan het einde van deze eeuw. Kunt u zich voorstellen wat voor een natuurrampen dit teweeg gaat brengen? Wat een zeespiegelstijging van een meter betekent?

Aan de slag
U en ik kunnen veel doen om de temperatuurstijging te beperken. Energie besparen is een eerste stap. De thermostaat een graadje lager, vaker met de fiets, het huis beter isoleren, led-verlichting, minder vliegen, kiezen voor groene stroom, enz. Wij, de consumenten, hebben heel veel mogelijkheden om de daad bij het woord te voegen. U hoeft niet te wachten op politici die nog niet snappen wat het klimaatakkoord betekent. Met onze klimaatvriendelijke daden dwingen we de politici een beter beleid voor de toekomst te maken.

Zon en wind
De echte duurzame energie komt van de zon en de wind. Zonnepanelen, zonnecollectoren en windmolens zijn hiervoor nodig. Wat zou het mooi zijn als op alle nieuwe huizen die in Bernheze gebouwd worden direct zonnepanelen en of -collectoren in de daken zijn geïntegreerd. Windmolens kunnen niet in elk weiland maar Heesch-West vindt Progressief Bernheze een kansrijke plek. Als 195 landen gaan doen wat ze beloven kunnen nog vele generaties na ons aangenaam op deze aarde leven. Progressief Bernheze gaat in 2016 weer vol voor het klimaat, in het belang van ons zelf en onze kinderen.

Reageren? reactie@progressiefbernheze.nl

Cent van den Berg, fractievoorzitter Progressief Bernheze