Grote Fietstocht KBO Heeswijk
Grote Fietstocht KBO Heeswijk

Grote Fietstocht KBO Heeswijk

Human Interest

Op woensdag 19 augustus jongstleden werd de Grote Fietstocht voor de leden van KBO Heeswijk weer gehouden. De fietstocht georganiseerd met en uitgezet door leden van wielerclub “De Kachelders”, met name Tini van Lieshout, Wim van Sleuwen en Toon Pepers, voerde door het prachtige buitengebied van Bernheze en omstreken. Deelnemers konden kiezen uit een route van 25 kilometer of een route van 40 kilometer. Vertrekpunt was vanaf Cultureel Centrum Bernrode-KBO aan de Zijlstraat in Heeswijk.

Om 13.30 uur gaf KBO Heeswijk voorzitter, de heer Cor Verberk, het startsein aan de 50 deelnemers aan deze fietstocht.
Na ongeveer 10 kilometer was er een eerste pauzestop bij Pannekoekenhuys “De Pimpernel” bij camping “De Hooghe Heide in Berlicum. Hier genoot iedereen van een heerlijk kopje koffie met een plakje cake aangeboden door KBO Heeswijk. Daarna werd de tocht voortgezet richting Maliskamp en Hintham. De deelnemers aan de 25 kilometer namen hier de verkorte route richting Berlicum.
Voor de deelnemers aan de “grote” route ging de tocht verder langs het nieuwe Maximakanaal.

De tweede pauzestop werd gemaakt bij Intratuin Rosmalen. Na de pauze werd de tocht voortgezet richting Empel, om daarna weer terug te gaan aan de andere zijde van het Maximakanaal richting industrieterrein “De Brand” in ’s-Hertogenbosch en daarna richting Berlicum langs rivier de “Aa” . In Berlicum was de derde en laatste pauzestop bij de “Theresiaschool”. Hier kregen alle deelnemers, dus zowel van de 25 kilometer als de 40 kilometer, nog een traktatie aangeboden van KBO Heeswijk, te weten een drankje en een lekkere koek.

Vervolgens ging de tocht richting eindpunt bij Cultureel Centrum Bernrode-KBO Heeswijk waar nog een paar leuke prijzen verloot werden onder alle deelnemers.

Al met al kan de organisatie van de Grote Fietstocht KBO-Heeswijk terugkijken op een zeer geslaagde tocht. Op een enkel ongevalletje en slechts één lekke band na, is alles zeer goed verlopen.
Zelfs het weer heeft z’n best gedaan om iedereen een hele fijne middag te bezorgen.
In een woord geweldig en hopelijk zien wij iedereen weer terug voor de KBO Fietstocht van volgend jaar!

Grote Fietstocht KBO Heeswijk
Grote Fietstocht KBO Heeswijk