Carnaval 2015 is skôn geweest
Carnaval 2015 is skôn geweest

Carnaval 2015 is skôn geweest

Sport

Stichting Carnaval De Wevers organiseerde in CC Nesterlé de gezamelijke sleutelteruggave aan de burgemeester van Bernheze. Alle carnavalsverenigingen van Bernheze waren present. Burgemeester Moorman, wethouder van Boekel en wethouder Glastra van Loon waren present om in naam van de Gemeente Bernheze de sleutel tuerg te ontvangen.

Alle hoogheden uit Snevelbokkenland, Krullendonk, 't Weversrijk en het Piereslikkersrijk.
Een gezellige avond waar nog eens teruggeblikt werd op de eigenaardigheden van carnaval Bernheze 2015. De Wevers hadden een mooie avond georganiseerd. Met het beantwoorden van de carnavaleske vragen aan de burgemeester en haar ‘hofhouding’, zoals ze zelf haar hulplijnen noemde, konden ze de sleutels van de verschillende kernen terugverdienen.
De vragen waren allemaal gebaseerd op de carnavalsverenigingen en hun hoogheden. De prinsen en jeugdprinsen/prinsessen vroegen naar de school waar ze op zaten, naar de aangepaste straatnamen, er werden slogans geraden, jubilea benoemd en veel vragen wisten ze te beantwoorden.

Even was het spannend want jeugdprins Tristan biechtte op dat zijn sleutel even door zijn broer ‘geleend’ was, maar gelukkig weer teruggevonden. Ook de hamer, die in bewaring was geweest van de burgemeester, werd even geleend en door voorzitter Timmers van de Piereslikkers teruggebracht, maar niet voor er een rondje drank beloofd werd aan de aanwezigen.
Al met al hadden de carnavalsvierders er eigenlijk nog geen genoeg van. Ze waren onder de muzikale begeleiding van de Durzakkers nog helemaal in de stemming. Echter na de teruggaaf van de sleutels, werd het dan toch echt tijd een eind te maken aan carnaval 2015. Waar ze allen eensgezind over waren: ’t waar unne skônne carnaval!

Carnaval 2015 is skôn geweest
Afbeelding
Vitaliteit 3 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid
Afbeelding
Kunst & Cultuur 21 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 22 uur geleden Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport 23 uur geleden Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Trouwdag voor Bart en Kim met het Sint Willebrordusgilde Heeswijk
Afbeelding
Sport 22 apr, 11:41 Dertien keer Nederlands kampioen voor Dance Team Nistelrode