C.V. ‘Jong en Oud te samen’.
C.V. ‘Jong en Oud te samen’.

C.V. ‘Jong en Oud te samen’.

Sport

Voor Carnavals Vrienden “Jong en Oud te samen” staat optochten kampanje carnaval 2015 weer voor de deur. Na een voorzichtig begin in oktober is er vanaf november volop gebouwd in de stal bij Henri Zonnenberg, en in de garage bij de Fam. Van den Boom. De vorige wagen is volledig gestript en met een kale platte wagen is in 4 maanden tijd een fantastisch kijkspektakel opgebouwd.

Jong en Oud te samen heeft zich zelf voor de optocht van 2015 volledig overtroffen. Nadat er in december geluiden klonken dat er andere bouwers behoorlijk aan het uitpakken waren zijn de “carnavals vrienden” in staat gebleken een paar versnellingen bij te schakelen om tot het uiterste te gaan om de prestaties van de afgelopen negen jaar te evenaren of misschien wel te verbeteren. Na al jaren een trekkend voertuig volledig inbouwen en dit combineren met een praalwagen, hebben we dit jaar toch een extra dimensie toegevoegd aan het bouwen van een carnavalswagen. Het resultaat is een voor onze begrippen mooi en groots kijkspektakel Het resultaat zal te zien zijn in onze thuisplaats Heeswijk-Dinther en tijdens optochten in de ons omringende dorpen. Waar we normaal gesproken deelnemen aan de optocht met de bevriende Stichting “de Kreuge” uit Loosbroek, zullen we hier helaas verstek moeten laten gaan.

Onze creatie leent zich er niet voor om versierd met honderden meters lichtslang in het donker te rijden. De vele details en effecten komen hier onvoldoende tot zijn recht waardoor we uitwijken naar de optocht overdag in Reigerland te Zijtaart. We nemen met pijn in ons hart afscheid van dit fantastische evenement dat we vanaf de eerste opstart vol enthousiasme hebben ondersteund met onze deelname. Maar vorig jaar bleek al dat de wagens voor de verlichte optocht meer toegevoegde waarde hadden als onze voor bij daglicht gebouwde wagen. Na de generale gooien we in Snevelbokkenland alle remmen los. Het thema van de Stichting ”Witte Gè nog Wèsse deje, 44 joar geleje” zal alle eer aangedaan worden. “Jong en Oud te samen” zal terug gaan naar het volk dat 44 joar geleje Hezik, Dinther en Loosbroek aandeed en hier het carnaval bracht. We laten het publiek zien hoe het volk leefde onder het toeziend oog van Prins Alaaf. Na 44 jaar is de carnavals traditie er nog steeds en is het elk jaar grootfeest in HDL in de dagen voor de vastetijd.

Op de maandag trekken we traditie getrouw naar Vorstenbosch om in Eerde de optochtencampagne op de dinsdag af te sluiten. Na wat afvallers hebben we ook dit jaar weer nieuwe aanwas gekregen die volop hebben bijgedragen aan de bouw van onze praalwagen. Met Jo, Jolanda, Stefan, Michiel, Richard en Joris zijn de gelederen versterkt. Deze versterking maakte het mogelijk om vanaf begin december iedere dag van de week met minimaal 10 personen te bouwen en regelmatig op te schalen naar ca. 25 actieve bouwers. In de afgelopen drie maanden is er een ongelofelijke hoeveelheid werk verzet voor een tot in de kleinste details perfect uitgevoerde wagen. Jong en oud draagt hierdoor zijn steentje bij met de constructie, details, kleding en alle andere zaken zoals catering, veiligheid en organiseren van materialen. Allemaal zaken die achter de schermen nodig zijn om van een groep van 32 personen een geoliede carnavalsbouwersgroep te maken.

We bouwen samen, jong en oud en de bijdrage van zelfs de kleinste zal zichtbaar zijn op onze wagen. Iets waar we erg trots op zijn en wat we graag uitdragen.
Gelukkig zijn er steeds mensen bereid om ruimte en materiaal ter beschikking te stellen en zo indirect een steentje bij te dragen aan een mooie carnavalsoptocht.
Graag willen we die mensen en bedrijven die het mogelijk maakten om tot dit resultaat te komen nogmaals langs deze weg hartelijk bedanken.

We noemen Henri Zonneberg en de fam. Van den Boom voor het beschikbaar stellen van de ruimtes, Sjoerd van Haandel Interieurbouw uit Boekel voor al het materiaal, Mari Dobbelsteen en stal Dice, voor het beschikbaar stellen van het trekkend voertuig en de manege voor het opstellen van onze wagen, Pema Plastics, V.O.F Van Berloo Glas & Schilderwerken, de familie Huykman, Bandenhandel Van de Pas uit Heeswijk-Dinther, Edwin Daandels voor de verreiker, Eugène Maas voor het riet, de Van Boxtel groep voor de materialen en het begeleidingsvoertuig, van Lieshout dier & tuin en verder iedereen die heeft meegeholpen om tot dit resultaat te komen.

Bij dezen willen we hen nogmaals bedanken voor hun gastvrijheid, bereidheid en steun, en we hopen de volgende jaren weer gebruik te kunnen maken van hun steun. Want zonder deze mensen konden wij deze resultaten niet bereiken.

Langs deze weg willen we ook een woord van dank richten aan de mensen die achter de schermen vaak al lang bezig zijn om deze optochten allemaal voor ons te organiseren met name de Carnavalsstichtingen de Snevelbokken, De Reigers , De Piereslikkers en De Oivers, We durven nu al te zeggen dat we het volgend jaar graag terug komen.

Alaaf.

 C.V. ‘Jong en Oud te samen’.
Afbeelding
Ondernemend Bernheze 4 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 6 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze