CDA Bernheze: Een gemoedelijke kerst
CDA Bernheze: Een gemoedelijke kerst

CDA Bernheze: Een gemoedelijke kerst

Gemeente Bernheze

Het weer speelt nog niet mee. Voor het gevoel duurt de herfst nog voort, of is het al lente. Sommige bomen hebben nog steeds hun blaadjes. Primula’s steken hun kopjes op. Overdag is de zon soms zo fel dat je een zonnebril nodig hebt.

Maar de dagen zijn kort en de nachten lang. Het wil nog niet echt vriezen en toch is het bijna kerst. Een tijd om feest met elkaar te vieren. Om wat gas terug te nemen van onze drukke bezigheden. Om eens wat andere dingen te doen. Elkaar op te zoeken of een kaart te sturen. Nu even niet via apps reageren. Maar samen een spelletje doen. Je traditionele kerstnacht vieren bij je kerststukje of boom. Het hoeft niet perfect. Belangrijk is dat je elkaar weer ziet.

Erwtensoep is net zo kerst als een driegangen diner. Samen luisteren naar een concert in de kerk of gewoon op je smartphone. Weer tot rust komen na deadlines en proefwerken. Even alle zorgen opzij over tegenslagen. Samenkomen voor het kerstontbijt op school, luisteren naar het kerstverhaal in het ziekenhuis of bij elkaar thuis. Een kaarsje branden voor iemand die het nodig heeft. Weer energie opdoen voor het nieuwe jaar. Even stil worden in de tijd.

Om het komende jaar vol vertrouwen tegemoet te kunnen zien. Iedere ontwikkeling is een kans. CDA Bernheze wenst iedereen een gemoedelijke kerst, een Zalig uiteinde en een goed begin van het Nieuwe Jaar.

CDA Bernheze: Een gemoedelijke kerst