Op de koffie bij..... Bart van Doorn
Op de koffie bij..... Bart van Doorn

Op de koffie bij..... Bart van Doorn

Op de koffie bij

Bart van Doorn (55) is al sinds hij jong volwassen is actief als vrijwilliger. Noem random maar iets op; geheid heeft Bart er ervaring in. In de vrije die hij heeft, drinkt de toezichthouder van voetbalclub Avesteyn graag een pilsje. “Ik hou wel van Jupiler en Hertog Jan.”
Bart is een echte Dinthernaar. “Ik ben hier geboren en getogen”, vertelt hij, zittend op een stoel in de woonkamer in de Raadhuisstraat waar hij al zo’n achttien jaar woont. Bart is al 36 jaar werkzaam bij Nelissen Van Gerwen Staalbouw in Oss. Hoewel Bart al jaren actief is bij Avesteyn is hij zelf nooit een voetballer geweest. “Ik speelde handbal bij de KPJ (Katholieke Plattelands Jongeren). Dat is jaren geleden. Nu wordt er hier niet meer gehandbald”, vertelt hij.

In zijn jeugd raakt Bart betrokken bij jeugdhuis ’t Dupke, waar nu de Zaert gevestigd is, en ’t Uithof bij het Adbij. “Iedere week was hier veel te doen voor de jeugd. De ene week in ’t Dupke, de andere week in ’t Uithof. Later waren er filmavonden en playbackshows in Ons Dorp. Er waren wel 150 à 160 man binnen”, vertelt Bart, die beide plekken iedere week gereed maakte voor de jeugdactiviteiten. Door de weeks werd er namelijk gewoon sport. “Ik zorgde in de weekenden voor de aankleding en hielp bij het aanleggen van de vloer. Ook heb ik toezicht gehouden. Ik heb van alles gedaan”, vertelt Bart.

Bart zit in het bestuur van de Stichting Jeugdcarnaval HDL. Ook vroeger hield Bart zich bezig met dit jaarlijkse festijn. “Sinds 1978 ben ik betrokken”, vertelt de Dinthernaar. “Tijdens de optochten heb ik wel eens de wagens getrokken. Eerst met een luxe wagen, maar later ook eens met een tractor.”

Avesteyn
“Over twee jaar bestaat Avesteyn 75 jaar en dan zit ik er ook alweer 25 jaar bij”, vertelt Bart. Het vijftigjarig jubileum in 1991 kan hij nog goed herinneren. “Golden Earring kwam toen optreden. Ik heb daar nog een shirt van met daarop de tour die ze toen gemaakt hebben. De muziek van Golden Earring kan ik goed hebben. George Baker en BZN vind ik ook goed. Die muziek heb ik vroeger dikwijls gehoord bij het bouwvakprogramma in Lunenburg.”

Momenteel is Bart terreinbeheerder bij Avesteyn. Ook was hij vroeger leider van F-teams en E-teams en stond Bart achter de bar, wat hij nu nog steeds doet. “Ad Driessen ging op zondag altijd naar de kerk. Ik nam het dan over. Tijdens thuiswedstrijden van Avesteyn heb ik vaak dienst, maar als het eerste uit speelt, probeer ik vaak te komen kijken. Ik ben een trouwe uitsupporter.”
Dinther

Dinther is Bart zijn schuitje. Ook al is Bart vrijgezel; hij heeft het goed naar zijn zin. Regelmatig is hij te vinden in café De Zwaan om een potje te biljarten. En als een vrienden bellen om ergens een pilsje te vatten, dan zegt Bart geen nee. “Ik drink graag een pilsje. Bij de Zwaan drink ik graag een Jupiler of een Hertog Jan.”

Op de koffie bij..... Bart van Doorn
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 18 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 21 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze