Op de koffie bij.....Ad Donkers, voormalig wethouder Bernheze
Op de koffie bij.....Ad Donkers, voormalig wethouder Bernheze

Op de koffie bij.....Ad Donkers, voormalig wethouder Bernheze

Op de koffie bij

Een ontspannen Ad Donkers zit bij mij op de koffie. Hij heeft het druk, maar voldoende tijd om voor Bernheze Media naar me toe te komen en de afspraak is lekker vroeg op de ochtend. Als we Ad vragen of hij zich verveelt, vertelt hij uitvoerig van al zijn activiteiten. Hij heeft zich vanaf mei niet verveeld en heeft zelfs nog geen tijd gehad om rustig een boek te lezen.

Ad: “Ik doe van alles, maar wel alles in een rustiger tempo dan ik gewend was. Zo heb ik meer in de tuin gewerkt en vruchtensappen gemaakt. Ook hebben we er een mooie kleinzoon bijgekregen en het is heerlijk om nog meer tijd voor de kleinkinderen te hebben. Regelmatig komt Dieck een dagje bij opa en oma spelen. Verder heb ik meegewerkt aan het boek HaDee 24/24.”

Ben je nog wel actief op het bestuurlijke vlak?
“Vanuit de Politieke Partij Blanco heb ik mijn raadswerk en achterbanvergaderingen. Ik ben daarnaast voorzitter van de Commissie Bestuur en Strategie.
Het is mooi dat ik als raadslid overdag tijd heb naar themabijeenkomsten te gaan, zoals die van KBO-Brabant en IBN. Dat verrijkt het raadswerk. Je hebt daardoor meer achtergrondinformatie en ik houd mijn contacten.”

Doe je verder nog iets?
“Ik zit in het bestuur van De Kersouwe (als productieleider Jeugd), ben voorzitter van de Brabantse Openluchttheaters en zit in de Raad van Toezicht van een woon-/zorgcentrum in Vught. Bovendien zit ik nog in de Raad van Advies van het Zorgkantoor.”

Geen tijd voor de beloofde wandelingen en fietstochten dus?

“Jawel, met Gerda ga ik regelmatig wandelen en fietsen. Bij vrienden, familie en kennissen op de koffie kan nu ook mooi overdag. Verder ben ik met mijn dochter en schoonzoon op ‘zoektocht’ naar een huis. Ook dat geeft het nodige werk, maar eveneens voldoening.”

En de politieke aspiraties?

“Ik heb binnen Bernheze als wethouder acht prachtige jaren gehad. Die zou ik niet hebben willen missen. De perikelen rond de afsplitsing van Blanco heeft daar niets aan afgedaan. Politieke Partij Blanco is nu ingericht en we maken plannen voor de toekomst. De verkiezingen hebben geleerd dat de partij gedragen wordt door met name de mensen uit Heeswijk-Dinther, Vorstenbosch en Loosbroek. En hoe het er over een kleine vier jaar voorstaat, dat zal alleen de tijd kunnen leren.”

Nog andere plannen?

“Links en rechts ben ik gevraagd voor functies, maar daar wil ik me nog niet over uitlaten. Ik heb afgesproken dat ik het eerste halfjaar geen nieuwe dingen oppak. Daar wil ik me ook aan houden. Daarna ga ik kijken welke zaken op mijn pad komen. Ook volgend jaar hoef ik me niet te vervelen. Daar kun je gerust op zijn.”

We praten nog even na over zijn andere hobby; de fotografie, maar dan is het tijd om Ad zelf op de gevoelige plaat vast te leggen en vertrekt hij om de andere afspraken na te komen.

We zullen ongetwijfeld nog van Ad Donkers horen, ook buiten de raadszaal.

Op de koffie bij.....Ad Donkers, voormalig wethouder Bernheze