Op de koffie bij... Wijkagent Loek Snijders
Op de koffie bij... Wijkagent Loek Snijders

Op de koffie bij... Wijkagent Loek Snijders

Op de koffie bij

Loek Snijders (54) werd geboren in Heerlen, verhuisde naar Nieuwegein en vertrok voor de politieschool naar Brabant waar hij in 2006 kennismaakte met Heeswijk-Dinther en Loosbroek. In deze regio is hij al een aantal jaar wijkagent. “Ik voel me echt een Brabander”, vertelt Loek. 

De vader van Loek werkte in de mijn in Zuid-Limburg, maar omdat de mijn sloot verhuisde Loek met zijn vader, moeder, broer en zus naar Nieuwegein in Utrecht. In 1978 kwam Loek als 19-jarige jongen naar Megen voor de politieopleiding. Uit Megen vertrok hij nooit meer.

Brabant

“Als ik in de auto zit en ik zie dat ik Brabant binnenrijd, claxonneer ik”, grinnikt Snijders. Mijn moeder, broer en zus wonen nog steeds in Nieuwegein, maar mijn vrouw Anja komt uit Herpen en mijn kinderen Bart en Jolanda zijn hier geboren. Hier liggen mijn roots”, vertelt Loek. “In Brabant is het heel gemoedelijk. Mensen spreken elkaar aan met de voornaam. Daar moest ik erg aan wennen toen ik net in Brabant was.”

Huis
Afgelopen zomer maakte Loek van zijn vakantie gebruik door zijn dochter te helpen met verhuizen. “Mijn dochter heeft een huis gekocht in Herpen. Er moest een hoop gebeuren en ik heb haar geholpen. Ik ben een familiemens. Mijn zoon wil ook een huis kopen, hem zal ik ook wel gaan helpen”, vertelt hij.

Loek vindt het veel fijner om thuis lekker bezig te zijn in plaats van op vakantie te gaan. “Ik heb mijn motor opgeknapt en opnieuw gespoten. Ik heb ook veel geklust op en om het huis. Ik ben een echte knutselaar. Als ik op vakantie ga geniet ik daar paar weken van, maar als ik investeer in mijn huis heb ik daar veel langer plezier van.”

Mutsen

Aan Goede Tijden Slechte Tijden heeft Loek een bloedhekel. “Mijn vrouw vindt het leuk om dat programma te kijken, maar ik vind het bagger. Goede Tijde Slechte Mutsen noem ik dat programma. Ik bewaar de ochtendkrant altijd voor ’s avonds. Terwijl Anja naar de soap kijkt, lees ik de krant.” “Zelf kijk ik het liefst naar Criminal Minds op woensdag. Knap dat ze iedere keer binnen een uur een moord oplossen”, vertelt Loek. “Verder kijk ik op televisie vooral naar Discovery Channel en National Geographic.”
Rock

“In de dienstauto heb ik vaak radio Veronica opstaan, maar als het even kan zet ik eigen muziek op. Dan luister ik naar U2, The Rolling Stones of Dire Straits. Ik hou wel van een beetje rock. Maar ik ga niet met de muziek meezingen. Zingen kan ik niet!”



Op de koffie bij... Wijkagent Loek Snijders