Op de koffie bij Rob Lunenburg
Op de koffie bij Rob Lunenburg

Op de koffie bij Rob Lunenburg

Op de koffie bij

Rob Lunenburg (33) kent men vooral van uitgaanscentrum Lunenburg, maar de geboren Loosbroeker doet veel en veel meer. Lunenburg is bijvoorbeeld ook betrokken bij de lokale politiek, want sinds kort is hij lid van D66. “Ik ben trots op de drie zetels.”

“Die trots moeten we nu waar gaan maken”, vertelt Rob. Vervolgens gaat Lunenburg bescheiden verder: “Ik heb vooral mee vergaderd en heb me bemoeid met datgene waar ik goed in ben: ondernemen. Ik heb geen campagne gevoerd of zoiets dergelijks.” Rob stond op de kieslijst en behaalde zo’n vijftien voorkeursstemmen.

“Ik vind het belangrijk om actief te zijn”, vertelt Rob, die beseft dat zijn bedrijf een grote stempel drukt op de politiek. “Marcel van Herpen is bijvoorbeeld erg thuis in het onderwijs. Ik in het ondernemerschap. De leden van D66 vullen elkaar goed aan en zorgen op die manier voor een goed programma. Het is goed om te zorgen voor vernieuwing”, vertelt Rob.

Wij Houden Vol
Niet alleen toont Rob betrokkenheid in de politiek. Ook in de sportwereld is hij geen onbekende. Lunenburg is hoofdsponsor van voetbalclub WHV uit Loosbroek. Afgelopen voorjaar werd het sponsorcontract drie jaar verlengd. Eerder zorgde Lunenburg samen met de voetbalclub voor een mooi 50-jarig jubileum van WHV. “Sport zorgt wel voor een verbintenis in een dorp. WHV wil ik altijd helpen. Lunenburg draagt Loosbroek een warm hart toe.”

“Zelf heb ik nooit gevoetbald. Met een voetbal kan ik niet overweg”, vertelt Rob met een glimlach. Om in goede conditie te blijven, gaat de in Heesch wonende Lunenburg vaak hardlopen. “Ik loop minimaal drie maal per week hard. Als het kan vier keer. Vorig jaar liep ik de halve marathon tijdens de Bernhezeloop”, vertelt Rob. “Ik deed er zo’n twee uur over.”

Wedstrijden loopt Rob niet vaak. Meestal loopt hij hard in vrije tijd. “Vaak loop ik in de Maashorst, daar bij restaurant ’t Bomenpark. Daar zijn geen auto’s. Het liefste loop ik dan een kilometer of twintig. Een ronde van vijf kilometer vind ik te weinig. Daar doe ik de moeite niet voor!”, lacht Rob.

Muziek
In vrije tijd luistert Rob veel naar muziek. “Ik vind het belangrijk om bij te blijven op het gebied van muziek. Mensen die naar een discotheek gaan willen goede muziek”, vertelt Rob. “Muziek is een belangrijk onderdeel van een discotheek.” Zelf uitgaan om van die huidige muziekhits te genieten, doet Rob niet. “Ik hou meer van een lekker avondje uit eten of naar het theater gaan. Ik ben niet iemand die tot vier uur in de discotheek staat.”

Op de koffie bij Rob Lunenburg