C.V. “Jong en oud te samen”.
C.V. “Jong en oud te samen”.

C.V. “Jong en oud te samen”.

Sport

Carnavals Vrienden “Jong en Oud te samen” heeft de optocht kampanje carnaval 2014 weer afgesloten. Vanaf begin november is er in de stal bij Henri Zonnenberg, en in de garage bij de Fam. Van den Boom begonnen met de bouw van onze wagen. Op de 2 locaties werd er flink gewerkt aan de grote wagen. Het resultaat was te zien in de optochten van Heeswijk-Dinther, Loosbroek, Vorstenbosch en Eerde. Gelukkig hebben we wederom veel versterking gekregen van nieuwe jonge bouwers bij “Jong en Oud te samen” Bob, Marlon, Nienke en Chiel hebben actief deelgenomen aan de bouwactiviteiten en de optochten. Veel lof was er voor de mooie afwerking en de prachtige pakken.

Zaterdag avond 1 maart is de optochten campagne 2014 in het donkere Loosbroek gestart. In een decor van gedoofde straat verlichtingen en mooi versierde tuinen trok een kleurrijke verlichte optocht door de straten van Loosbroek. Voor Carnavals Vrienden(CV) Jong en Oud te samen stond dit jaar de wisselbeker niet meer op het spel. Na driemaal het over-all klassement te hebben gewonnen, was deze beker 2013 in ons bezit gekomen. Om het risico op schade te beperken werd daarom besloten de wagen niet geheel op te bouwen en deze primeur te bewaren voor de optocht in Snelvelbokkenland. Met maar liefste 600 meter licht slang hebben we de afgelopen weken op onze wagen geprepareerd voor d verlichte optocht. Het geheel leverde een kleurrijk lichtspel op.  .

Dit jaar was niet alleen de buitenzijde van de wagen het bekijken waard ook van binnen was het een prachtig schouw spel van licht en monsters in de spookkamer van ons spookslot. Ook rondom de wagen was er volop beweging, onze geest Thijs kwam van uit zijn grafkist, de horror zuster Kim en Suzan maakten met het publiek de patiënt Marlon weer beter. De eerste plaats buitendorpse was het resultaat. De over-all prijs ging naar andere zeer mooi uitgelicht wagens. Bij het weg brengen van de wagen sloeg de pech weer toe. Schade door een aanrijding bij het binnen rijden. Zondag ochtend werden de kwasten weer ter hand genomen zodat de onze wagen er weer top uitzag voor onze thuis optocht. Deze vroege uren op de zondag waren helaas weer noodzakelijk om met een volledig herstelde wagen het publiek de komende dagen te vermaken met een volledig herstelde wagen. Onze carnavals kampanje resulteerde verder in een eerste plaats in Snevelbokkenland, de wagen was top waardoor voor de negende keer in successie de eerste prijs naar de bouwers van “Jong en Oud te samen ” ging.

Op maandag is de optocht in het Piererijk en op dinsdag Eerde. Na het onheil van de lekke achterband van onze praalwagen van vorig jaar hopen we dit jaar in het Piererijk probleemloos rond te kunnen trekken.

Dinsdag is traditie getrouw de optocht met de meeste concurrentie. De optochten van Zijtaart, Veghel, St. Oedenrode, Schijndel, Erp, Eindhoven, enz komen hier te samen. 60 deelnemende grote wagens waaronder onze groep. Het zal moeilijk worden om het resultaat van vorig jaar de tweede plaats te evenaren met al die concurrentie. Maar een top 10 plaats is al een knappe prestatie van een groep bestaande uit drie gezinnen en vrienden van de kinderen.

Onze jeugd met hun vrienden en vriendinnen hebben wederom duidelijk een steentje bijgedragen aan het uiteindelijke resultaat. We bouwen samen, jong en oud en de bijdrage van zelfs de kleinste was zichtbaar op onze wagen, iets waar we erg trots op zijn en wat we graag uitdragen.

Gelukkig zijn er nog steeds mensen bereid om ruimte en materiaal ter beschikking te stellen en zo toch indirect een steentje bij te dragen aan een mooie carnavalsoptocht.

Graag willen we de mensen en bedrijven die het mogelijk maakte om tot dit resultaat te komen nogmaals langs deze weg bedanken.
Henri Zonneberg en fam. Van den Boom voor het beschikbaar stellen van de ruimtes, Sjoerd van Haandel Interieurbouw uit Boekel voor al het materiaal, Mari Dobbelsteen en stal Dice, voor het beschikbaar stellen van het trekkend voertuig en de manege voor het opstellen van onze wagen, Pema Plastics, Antoon Dobbelsteen voor het beschikbaar stellen van de wagen, van Berlo schilders bv, de familie Huykman voor het plaatwerk, Jos Hanegraaf (allehulp bij het vervangen van de band in 2013), Banden handel Van de Pas uit Heeswijk-Dinther de hulp Edwin Daandels voor het assisteren met de verrijker en het rijden van de optocht in Heeswijk-Dinther, Hans van de Akker voor het rijden van de optocht in Loosbroek, Vorstenbosch en Eerde verder iedereen die heeft meegeholpen om tot dit resultaat te komen.

Bij dezen willen we hen nogmaals bedanken voor hun gastvrijheid, bereidheid en steun, en we hopen de volgende jaren weer gebruik te kunnen maken van hen bereidwilligheid, want zonder deze mensen konden wij deze resultaten niet bereiken.
Langs deze weg willen we ook een woord van dank richten aan de mensen die achter de schermen vaak al lang bezig zijn om deze optochten allemaal voor ons allemaal te organiseren, carnavals stichting Snevelbokkeland ,De Kreuge ,De Piereslikkers & de Oivers, bedankt voor het organiseren van de mooie optochten en feesten na afloop van de optochten. Volgend jaar komen we graag terug.

 Een oproep aan de bezitter van onze eerste prijs beker. We hebben 4 maanden bijna elke dag gebouwd, en we vinden het heel jammer dat de prijs die we hier mee gewonnen hebben niet in ons bezit is. Een grap is leuk, maar we willen vragen om de beker teug te bezorgen bij de gene die er recht op hebben. Doe dit rechtstreeks bij ons, via de stichting carnaval of de Toren.

Onze dank hiervoor.

 C.V. “Jong en oud te samen”.
 C.V. “Jong en oud te samen”.
 C.V. “Jong en oud te samen”.
 C.V. “Jong en oud te samen”.
 C.V. “Jong en oud te samen”.
 C.V. “Jong en oud te samen”.
 C.V. “Jong en oud te samen”.
 C.V. “Jong en oud te samen”.
 C.V. “Jong en oud te samen”.
 C.V. “Jong en oud te samen”.
 C.V. “Jong en oud te samen”.
 C.V. “Jong en oud te samen”.