Prins Bart tijdens de Rock 'n Roll act op het 11-11 bal
Prins Bart tijdens de Rock 'n Roll act op het 11-11 bal

De Kreuge trots op Prins Bart d’nurste

Sport

Op 21 februari werd tijdens de pronkzitting de nieuwe Prins van Snevelbokkenland onthuld: Prins Bart d’nurste. Uit de hele zaal ontsteeg een warm applaus. Een grote groep paars-groen geklede carnavalsvierders juichten de prins uitgelaten toe en wierpen hem direct de sjaal met de stichtingskleuren toe. Bart is namelijk sinds het eerste uur fanatiek lid van stichting de Kreuge en medeorganisator van diverse carnavalsactiviteiten. De Kreuge is dan ook enorm trots op deze prins uit de Kreuge-gelederen.
Het carnavalsthema Rock ’n Roll is Bart op het lijf geschreven. Op het 11-11 bal showde hij zijn moves al tijdens de openingsact. En ook met carnaval hoeft Prins Bart niet stil te zitten tijdens het bijzonder muzikale programma van de Kreuge. Van 1 tot en met 4 maart maakt de Kreuge namelijk een muzikale reis door de tijd.

Verlichte Optocht en lichtjesbal met The Hot Studs
Het programma van de Kreuge start, inmiddels traditiegetrouw, met de Verlichte Optocht. Een sfeervolle optocht met meer dan 25 verlichte praalwagens en loopgroepen. De optocht start om 19.19 uur in de Dorpsstraat en trekt vervolgens door de Krommedelseweg, Pastoor de Grootstraat, Jan Dobbelsteenstraat, Donatusstraat, Schaapsdijk en Molenhoeven.
De optocht wordt ontbonden op het Dorpsplein voor café-zaal Kerkzicht, waar direct het muzikale avondprogramma van start gaat. De Hot Studs brengen de Rock ’n Roll legendes van weleer tot leven tijdens het lichtjesbal.

Swingende Seventies Disco
Op zondag zet de Kreuge zijn muzikale tijdreis door naar de Swingende Seventies. Om 12.11 uur wordt er gestart met een heerlijk ontbijt om een goede bodem te leggen voor een dag vol swingende disco en boogie. Om 13.11 uur vertrekt een touringcar vol Loosbroekse feestvierders naar de St. Servatiusstraat in Heeswijk-Dinther. Daar staan de biertjes en bitterballen klaar en wordt er genoten van de optocht met uiteraard Prins Bart op de prinsenwagen. Na terugkomst kunnen de voetjes van de vloer bij café-zaal Kerkzicht tijdens het Funky Festival met een swingend optreden van Stage Showdance Entertainment. De hitsuccessen volgen elkaar in rap tempo op en de flitsende dansers en danseressen halen oude herinneringen weer naar boven.

WIShThis
In samenwerking met gemeenschapshuis De Wis organiseert De Kreuge dit jaar een nieuwe activiteit: WIShThis. Dé party voor basisschooljeugd van de bovenbouw. Op zondag kan er van 19.11 tot 22.11 uur volop gedanst en gefeest worden door de jeugd van acht tot en met twaalf jaar.

Nineties Unlimited

Prins Bart kan zich op de maandag van zijn sportieve kant laten zien tijdens de 11-stratentocht. Deze barre, maar vooral gezellige tocht vol met spectaculaire hindernissen, gezellige muziek en heerlijke hapjes en drankjes start om 13.11 uur.
Inschrijven kan tot vrijdag 28 februari bij Restaria Revival, bij José Hoezen, Jan Dobbelsteenstraat 7 in Loosbroek of door een e-mail te sturen naar josehoezen@hotmail.com of info@dekreuge.nl. Op carnavalsmaandag kan er tussen 12.00 en 13.00 ook nog ingeschreven worden bij het ‘inschrijfbureau’ bij Restaria Revival.

Na de 11-stratentocht kunnen de handen gewarmd worden aan een kopje snert tijdens het Snertbal waar DJ Fopneus en Tim alles uit de kast halen om de 90’s te laten herleven. De Party Animals, de Spice Girls, maar ook de Fugees, The Four Non Blondes, Nirvana en Guns ’n Roses, ze komen allemaal voorbij tijdens de weergaloze discoshow van deze knotsgekke DJ’s.
Ook tijdens de Ladies Night vanaf 20.11 uur zullen zij met swingende battles, cheesy songs, plaksnorren, opblaaskrokodillen en kekke outfits de carnavalsvierders verrassen.

Dolle Dinsdag Disco
De jeugd van nu en de wereldsterren van de toekomst beklimmen op dinsdag 4 maart om 13.41 uur het podium tijdens de DolleDinsdagDisco. Al jaren staat deze middag garant voor spectaculaire playback- en dansoptredens die beoordeeld worden door een zeer vakkundige jury.

Zero’s Hero’s
Op de dinsdagavond vanaf 20.41 uursluit prins Bart samen met de Kreuge carnaval 2014 af met de hits van nu. Nog één keertje helemaal los gaan, gewoon omdat het kan en mag.

De Kreuge trots op Prins Bart d’nurste