Pronkzitting HDL liep op rock en rolletjes
Pronkzitting HDL liep op rock en rolletjes

Pronkzitting HDL liep op rock en rolletjes

Sport

Heeswijk-Dinther en Loosbroek is weer officieel omgetoverd in Snevelbokkenland, want HDL heeft weer een nieuwe prins aan het roer. Naast de nieuwe prins kregen ook de oud-prinsen veel aandacht. Met een geweldige act, waarbij jas, overhemd en riem uitgingen, kregen zij de vrouwen aan juichen.

Even geheimzinnig en spectaculair als altijd liepen de oud-prinsen het podium op, waar zij een fantastische show neerzetten om vervolgens weer op dezelfde wijze het podium te verlaten. Niet alleen kreeg HDL een nieuwe Prins Carnaval, ook de Heikneuters onthulden hun eigen Don, wiens geheim volgens de Heikneuters zelf nog groter is dan dat van de prins. Nino van Herpen (19) streek de eer op en koos Mitchel Dijkhoff en Yorick Plouvier als adjudanten, twee personen voor wie het woord carnaval niet gek in de oren klinkt. Mitchels vader Leon Dijkhoff was prins in 2000 en Yoricks moeder Marjo Lucker is al enige jaren voorzitter van de Stichting Carnaval. “Voor mij is het een verrassing, maar stiekem had ik het vandaag wel al een beetje door”, vertelt Lucker trots. Nino en zijn adjudanten werden onthuld door een aantal personen van de Heikneuters door middel van een kruiswoordpuzzel. ‘‘Horizontaal: wie wordt de nieuwe Don in 2014?!’’

Naast onthullingen was er ook veel dans, zang en humor. De dansmariekes traden twee maal op. De uitvoering van het nummer Grease Lightning was spectaculair doordat de helft van de dansmeiden verkleed waren als jongens die andere meiden van de dansmariekes zogenaamd probeerden te versieren. De doetjes, zoals de oud-dansmariekes zichzelf noemen, zorgden voor een mooi vervolg op de act van de kleine dansmariekes. De Hofdames traden op en Corry en Koos braken het dak af met hun zangkunsten. Blaasorkest ’t Kumt Wel verzorgde gedurende de hele avond met succes voor orkestmuziek en ook Alles met bietjes was weer van de partij, evenals de drie zingende vrouwen van BOA.

Tonproater Peter van Daal nam het carnavalsthema Rock ’n Roll wel erg serieus en kwam als gitarist het podium op. ‘‘Ik raak dan wel een gevoelige snaar, maar ge moet maar denken: het is maar een luchtgitaar’’, doelde hij op zijn opblaasbare muziekinstrument. Rick Dekkers liet zich ook van zijn sterkste kant zien als piloot en bracht de zaal aan het lachen.

Klik hier voor de foto's die gemaakt zijn door Ronald van Hastenberg 

Pronkzitting HDL liep op rock en rolletjes
Afbeelding
Ondernemend Bernheze 45 minuten geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 3 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze