Succesvolle benefietwedstrijd SV Hedilo
Succesvolle benefietwedstrijd SV Hedilo

Succesvolle benefietwedstrijd SV Hedilo

Heeswijk-Dinther

De benefietwedstrijd van schietsportvereniging Hedilo voor Iris van Oosterhout van zaterdag heeft zo’n drieduizend euro opgeleverd. Hedilo ging aanvankelijk uit van een opbrengst van duizend euro en volgens Frans Jacobs van de vereniging blijft het geld nog steeds binnenstromen.

Al vanaf het begin stroomde het cultureel centrum Servaes vol met geïnteresseerden die de 14-jarige Iris een warm hart toedroegen. Tijdens de benefietwedstrijd waren alle schietbanen geopend en konden de 150 aanwezigen proberen om van tien meter een perfecte tien te schieten. Terwijl de persoon met nummer negentig mocht gaan schieten, stond degene met nummer 104 nog een hele tijd te wachten in de rij. En achteraan de rij had Frans Jacobs het maar wat druk met de verkoop van kaarten die worden gebruikt voor het teilerschieten. Volgens Jacobs bedroeg de wachttijd soms wel anderhalf uur. De dertig vrijwilligers van de vereniging zetten ieder zijn beste beentje voor om de dag succesvol te laten verlopen.

Hedilo organiseerde de wedstrijd om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Iris, die lijdt aan een zeldzame energiestofwisselingsziekte. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor onderzoek naar medicijnen.

Succesvolle benefietwedstrijd SV Hedilo