De Kreuge reist de wirreld rond tijdens carnaval 2013
De Kreuge reist de wirreld rond tijdens carnaval 2013

De Kreuge reist de wirreld rond tijdens carnaval 2013

Sport

De Kreuge sluit carnaval 2013 af met een noodlanding tijdens het Deutsche Bierfest op dinsdagavond. Hieraan gaat een hele reis vooraf. De Kreuge stijgt op zaterdagavond 9 februari op vanuit Loosbroek tot grote hoogten(punten) tijdens de Verlichte Optocht. Op zondag landt de Kreuge in Brazilië voor het swingende Fiësta Tropicana met sambaband Batedeira. Op maandag gaat de Kreuge terug naar eigen land voor de 11-stratentocht en het snertbal. Carnaval wordt afgesloten met het Deutsche Bierfest op dinsdagavond.

Humpapa, Bier und Bockworst im Bierstube Kerkzicht
Op dinsdag 12 februari vanaf 20.41 uur wanen de carnavalsvierders zich op een Duits Bierfest bij café-zaal Kerkzicht in Loosbroek. Pullen bier en onvervalste schlagers zijn de hoofdingrediënten van dezea vond. Voor een geheel verzorgde avond inclusief hapjes en drankjes wordt in de voorverkoop € 20,00 betaald (€ 22,50 aan de deur). Kaarten zijn te koop bij Restaria Revival, Dagwinkel Schouten en Café Kerkzicht te Loosbroek.

Verlichte optocht
De Kreuge biedt nog veel meer tijdens zijn reis rond de wirreld. Carnaval gaat in Loosbroek uiteraard van start met de Verlichte Optocht op zaterdag 9 februari. In twee jaar tijd is de Verlichte Optocht wijd en zijd bekend geworden. Steeds meer carnavalsvierders bezoeken het feestelijk verlichte Loosbroek. Wie zich nog wil inschrijven voor deze prachtige tocht kan dit doen tot 26 januari via de website www.dekreuge.nl

De optocht trekt vanuit de Dorpsstraat door de Krommedelseweg, Pastoor de Grootstraat, Jan Dobbelsteenstraat, Donatusstraat, Schaapsdijk en de Molenhoeven. De optocht wordt ontbonden voor café-zaal Kerkzicht. De prijsuitreiking vindt om ongeveer 21.00 uur plaats bij café-zaal Kerkzicht tijdens het lichtjesbal, waar allround coverband Big Nick zorgt voor de nodige turbulentie tot in de late uurtjes.

FiëstaTropicana
Op zondag 10 februari verzorgt stichting de Kreuge om 12.11 uur een carnavalsontbijt. Daarna vertrekt om 13.11 uur een touringcar vol Loosbroekse carnavalsvierders naar Heeswijk-Dinther om daar de optocht te bekijken. Na afloop van de excursie barst het feest los in het tropisch hete Kerk-zicht tijdens het Fiësta Tropicana met samba, cocktails, limbodansen, corona en een swingend optreden van sambaband Batedeira en zijn prachtige danseressen. Met hun opzwepende dans en muziek wordt het gegarandeerd feest.

11-stratentocht
Op maandag 11 februari blijft de Kreuge in eigen land om te genieten van al het moois wat Nederland te bieden heeft tijdens de 11-stratentocht. De tocht der tochten gaat van start om 13.11 uur. Een barre, maar vooral gezellige tocht met muziek, plezier, hindernissen en lekkernijen. Na de 11-startentocht kunnen de handen gewarmd worden aan een kopje snert, tijdens het snertbal bij café-zaal Kerkzicht. Het wordt weer dweilen met de bierkraan open met de Brabantse Toppers Geer, Goor en Guur. Zij zingen tijdens deze middag de sterren van de hemel en kletsen met hun gladde praatjes de carnavalsmaandag naar een glamoureus niveau.

DolleDinsdagDisco

Op de dinsdagmiddag om elf over twee is het feest voor de kinderen tijdens de DolleDinsdagDisco, waarbij de Kreuge op zoek gaat naar een wereldster. Inschrijven voor deze talentenjacht is mogelijk via www.dekreuge.nl.

De Kreuge reist de wirreld rond tijdens carnaval 2013
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 11 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 11 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 14 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 14 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 14 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze