Laatste oproep nieuwe voorzitter De Maashorst
Laatste oproep nieuwe voorzitter De Maashorst

Laatste oproep nieuwe voorzitter De Maashorst

Heeswijk-Dinther

Sinds de eerste oproep voor een nieuwe voorzitter van Stuurgroep De Maashorst hebben diverse mensen hun sollicitatie ingestuurd. Reageren op de vacature voor de nieuwe voorzitter kan nog tot en met zondag 20 januari. Meer informatie over De Maashorst, over het functieprofiel van de voorzitter en de sollicitatieprocedure is te vinden op www.demaashorst.nl.

Stuurgroep De Maashorst is op zoek naar een nieuwe voorzitter omdat de huidige voorzitter, Peer Verkuijlen, heeft aangegeven na tien jaar te willen stoppen met deze functie. De voorzitter van de Stuurgroep is het boegbeeld van De Maashorst; het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant omgeven door de gemeenten Bernheze, Uden, Landerd en Oss. De Maashorst ontwikkelt voor haar bewoners, ondernemers en toeristen een dynamische en inspirerende omgeving, waarin het goed wonen, werken en recreëren is. In Stuurgroep De Maashorst werken verschillende gebiedspartijen samen om de kernwaarden van het gebied te versterken en de regionale economie te stimuleren.

Profiel Voorzitter

De voorzitter van de Stuurgroep is het boegbeeld van De Maashorst. Hij of zij moet een neutrale, onafhankelijke en objectieve positie hebben. Het blijft doorlopend van belang om partijen en partners te verbinden, steeds oog te hebben voor wat er zich in het veld afspeelt maar ook voor wat er politiek-bestuurlijk en maatschappelijk voor ontwikkelingen plaatsvinden. De verbinding met het bedrijfsleven, belangenorganisaties en bewonersgroepen is heel belangrijk. Gevoel voor de verschillende belangen en daarin effectief kunnen opereren is een must.

De voorzitter moet in staat zijn dat wat in De Maashorst is gevormd vast te houden en samen met de partners verder te verstevigen. Hij of zij kan hierbij inspelen op de veranderingen die zich voordoen, bijvoorbeeld in financieringsstromen. De voorzitter kan vernieuwd zijn, bijvoorbeeld door het aangaan van nieuwe allianties met bedrijven en burgers. De komende periode moet leiden tot het blijven binden van partijen aan de Maashorst.

Kijk voor meer informatie over De Maashorst, over het functieprofiel van de voorzitter en over de sollicitatieprocedure op www.demaashorst.nl.

Laatste oproep nieuwe voorzitter De Maashorst