Kom zondag kijken bij de solistenwedstrijd van de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord.
Kom zondag kijken bij de solistenwedstrijd van de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord.

Kom zondag kijken bij de solistenwedstrijd van de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord.

Heeswijk-Dinther

Op zondag 20 januari wordt in Bernrode de solistenwedstrijd voor onze leerling muzikanten gehouden. De geselecteerde leerlingen zijn al weken aan het oefenen op de stukken die ze samen met hun docent hebben geselecteerd. Het belooft dit jaar een spannend wedstrijd te worden met veel familie en vrienden in de zaal en een deskundige jury. Deze wedstrijd is een van de gelegenheden waarmee de ontwikkeling van onze leerling-muzikanten wordt gevolgd.

Voorronde voor de Bernhezer solistenwedstrijd.

De leerling muzikant bij de slagwerkers en de blazers met de hoogste score mag de wisselbeker in ontvangst nemen. Maar dit jaar is er iets extra’s. Dit jaar betekent het ook dat de muzikant mag deelnemen aan de eerste Bernhezer solistenwedstrijd die op zondag 21 april zal worden gehouden. Behalve de winnaars zal nog een derde muzikant met een ‘wildcard’ namens Sint Willibrord aan deze wedstrijd mogen deelnemen.

Muziekles bereikbaar maken

In de afgelopen jaren heeft de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord veel geïnvesteerd in de opleiding van muzikanten. Momenteel verzorgen wij muziekles voor 65 kinderen. Wekelijks krijgen de leerling-muzikanten les van een bevoegd docent. De lessen worden gegeven in Bernrode of op een andere locatie in Heeswijk Dinther zodat het niet altijd nodig is om de leerlingen met de auto of fiets weg te brengen. Als de leerlingen wat zijn gevorderd mogen ze meespelen met de jeugdslagwerkgroep of met het opleidingsorkest.

Ook aandacht voor plezier.

Het leren bespelen van een muziekinstrument is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Maar het is tegenwoordig natuurlijk wel wat lastiger om enthousiast te blijven met het aanbod van computerspelletjes, internet etc. Daarom organiseert de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord verschillende leuke activiteiten met als hoogtepunt het kamp aan het begin van de zomervakantie.

Komt u ook?
Tijdens de solistenwedstrijd zijn de belangrijkste supporters van onze leerling muzikanten aanwezig. Ouders, grootouders, familie, vrienden en klasgenoten. Wilt u komen kijken bij de solistenwedstrijd dan kan dat natuurlijk. De wedstrijd wordt gehouden in de aula van Bernrode en de toegang is gratis. Van de fanfare zijn er diverse bestuursleden aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. We beginnen om 13.30 uur en natuurlijk zijn ook kinderen welkom!

Kom zondag kijken bij de solistenwedstrijd van de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord.
Afbeelding
Ondernemend Bernheze 1 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 3 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze