Altior 1 begint 2013 ijzersterk !!

Altior 1 – JES 1: Afgelopen zondag 13 januari mogen de dames van Altior, samen met pupil van de week Maud v d Velden, thuis aantreden tegen JES uit Venhorst. Voor Altior is dit een belangrijk duel om zicht te blijven houden op de zesde plaats op de ranglijst. De wedstrijd begint flitsend en na zes minuten spelen staat de 5-0 al op het scorebord. Hierna zakt het in bij Altior en JES komt langzaam terug tot een 9-7 stand bij rust. In de tweede helft maakt Altior in de eerste minuut het gat alweer groter: 10-7. Hierna lijkt de thuisploeg het spoor even bijster en JES trekt de stand gelijk op 10-10. Met de hulp van het publiek, die continu als een negende man achter de ploeg is blijven staan, wordt de spirit weer teruggevonden en knokt Altior zich terug in de wedstrijd. In vier minuten tijd wordt vijf keer de korf gevonden en ineens is het 15-10 met nog 8 minuten te spelen. Nu is het zaak deze voorsprong rustig uit te bouwen en dat gebeurt, met een 17-11 overwinning als resultaat.

Altior 2 – JES 2 Uitslag: 6-6

Altior 4 – De Korfrakkers 4

We gingen als een speer van start. Binnen enkele minuten stonden we met 4 doelpunten voor en konden we de voorsprong ook nog verder uitbouwen. De aanvallen liepen goed en er werd gemakkelijk gescoord. Verdedigend kwamen we niet echt in de problemen waardoor we met een mooie voorsprong konden gaan rusten. In de eerste tien minuten van de tweede helft had de tegenstander de manier van verdedigen aangepast en werd het moeilijk om goede aanvallen op te zetten. Er werd helemaal niet gescoord en even leek het erop dat we het misschien nog moeilijk zouden krijgen. Gelukkig was dit maar even... We wonnen uiteindelijk met 16-6. Ilse, Maartje, Marloes en Nienke: super bedankt voor het meedoen, jullie hebben het heel goed gedaan!

Altior 5 – Be Quick 4 Uitslag: 10-12

NDZW 3 – Altior 6
In een spannende eerste helft waren we aan elkaar gewaagd. Over en weer waren kansen en vielen doelpunten. Met één doelpunt achterstand gingen we de rust in. Daarna konden we de gelijkmaker scoren en werd het 3-3. Helaas kon de thuisploeg een gat slaan van 4 doelpunten alvorens we ons terug knokten tot 7-6. Ondanks enkele zeer mooi uitgespeelde kansen en knappe passes aan onze zijde wisten de dames uit Vlijmen de kansen beter te benutten en te scoren, tevens straften ze onze onzuiverheden of nonchalante acties goed af en liepen in zeer korte tijd uit tot 10-6. Helaas geen punten mee naar H-D. Doelpunten van: Juliënne (3), Angelique, Daisy, Wieneke.

Altior A1 – De Korfrakkers A1 Uitslag: 4-17
Altior B1 – Corridor B1 Uitslag: 4-3

Altior C1 – Bladella C1

Een wedstrijd om snel te vergeten. We konden het Bladella niet moeilijk maken want we kwamen op alle fronten tekort. We weten nu wat we nog moeten leren en waar we op moeten trainen om net zo goed of beter te worden dan Bladella. We verloren met 2-9.

Altior C2 – Boskant C1
Het was al snel 0-2 voor Boskant. Charlotte scoort de 1-2 met een doorloopbal. Boskant zet de 1-3. Lynn scoort de 2-3 ook met een doorloopbal. Hierna scoort Jasmijn ook met een doorloopbal, het is nu 3-3. Sanne v.d H. scoort de 4-3 met een doorloopbal. Boskant zet 2 doelpunten, het staat nu dus 4-5. Het is heel erg spannend, maar door een mooie doorloopbal van Lieke in de laatste 10 seconde word het 5-5.

Altior C3 – Korloo C1 Uitslag: 2-3

Bladella D1 – Altior D1
We wisten van tevoren dat we de wedstrijd niet zouden gaan winnen, maar we zouden het deze grote 2e jaars D's toch ook niet te gemakkelijk gaan maken. De eerste 10 minuten ging dat ook heel goed. Doordat we goed verdedigden konden zij niet scoren. Helaas lukte het ons amper om de bal van de verdediging naar de aanval te brengen, laat staan dat we zelf konden scoren...
Toen we van functie hadden gewisseld kregen we in korte tijd veel doelpunten tegen en konden we zelf wel wat aanvallen maken, maar niet tot scoren komen waardoor we met een achterstand gingen rusten.
Ook in de tweede helft hadden we het heel moeilijk. Het lukte ons wat beter om zelf aan te vallen wat resulteerde in 1 doelpunt. Helaas vielen ook alle ballen die Bladella omhoog gooide erin waardoor we met 12-1 verloren. Een wat vertekend beeld want inderdaad, ze waren beter, maar niet zo veel als de uitslag doet vermoeden. De coaches zijn in ieder geval erg tevreden over de inzet en prestaties van onze meiden!

De Korfrakkers D4 – Altior D2 Uitslag: 2-3
Korloo E1 – Altior E2 Uitslag: 0-3

Korloo F1 – Altior F1

Vol goede moed beginnen we aan de wedstrijd. De wedstrijd is heel spannend. Beide teams krijgen vele kansen. Bij rust is het 0-1 voor ons. Het doelpunt is gezet door Marleen. Na de rust scoren we meteen weer. Senna maakt er 0-2 van. Het gaat gelijk op. Korloo maakt nu de kansen wel af en zet 3 doelpunten achter elkaar. Dan scoren wij weer. Iris maakt er 3-3 van. In de laatste paar minuten scoort Korloo 4-3. Dit is helaas ook de eindstand. We hebben heel goed ons best gedaan maar dit was helaas niet genoeg om gelijk te spelen of te winnen. Volgende keer beter. Strafworpen verliezen we met 3 - 1.

BMC F1 – Altior F2 Uitslag: 8-1 Strafworpen: 2-5
Korloo F2 – Altior F3 Uitslag: 0-1 Strafworpen: 2-2
De Korfrakkers W2 – Altior W1 Uitslag: 5-1 Strafworpen: 4-5

De Korfrakkers W1 – Altior W2

Vandaag moesten we erg vroeg vertrekken. We waren nog niet allemaal helemaal wakker.
Hierdoor konden De Korfrakkers 4 keer scoren in de 1e helft. Maar 2e helft ging super. We werden wakker
en De Korfrakkers konden niet meer scoren het bleef 4-0. De strafworpen hebben we met 3-4 gewonnen.