Mijn man verdedigt zijn moeder
Mijn man verdedigt zijn moeder

Mijn man verdedigt zijn moeder

Heeswijk-Dinther

Marieke was nu 3 jaar getrouwd met Patrick. Sinds de komst van hun eerste kindje hadden ze steeds vaker ruzie. De moeder van Patrick kwam regelmatig over de vloer. Tot dat moment was dat niet iets waarop Marieke zich verheugde, maar na de geboorte van hun zoontje leek het alsof Marieke niks goed kon doen, in de ogen van haar schoonmoeder.

Steeds voelde Marieke de kritiek wanneer schoonmoeder binnen kwam. Vaak zei schoonmoeder iets over wat er in haar ogen niet goed was, maar nog vaker voelde Marieke afkeurende blikken, hoorde ze schoonmoeder wat zuchten en in zichzelf mompelen, etc.

Marieke werd er onzeker van, terwijl ze voorheen toch niet zo onzeker was geweest.

Ze sprak er enkele keren met Patrick over. Als hij erbij was hoe zijn moeder Marieke bekritiseerde, maakte hij meestal dat hij weg kwam. Als zijn moeder afkeurende blikken wierp was hem dat niet opgevallen, zei hij. Marieke voelde zich in de steek gelaten door hem. Ze zou het fijn vinden als hij het eens voor haar opnam.

Toen ze dat met hem besprak zei hij dat zijn moeder dat soort dingen “niet zo bedoelde” en dat ze er maar beter niet op kon letten. En dat hij ook wel wist dat ze af en toe wat moeilijk kon doen. Marieke werd steeds bozer.

Patrick voelde zich steeds meer in het nauw komen en begreep dat hij iets moest doen. Hij vroeg zijn vader om tegen moeder te zeggen dat ze moest ophouden met haar kritische gedoe. Vader knikte, maar deed vervolgens niks. Patrick had het idee dat hij zijn plicht gedaan had en was er opgelucht over.

Toen het stel bij mij kwam was Marieke zó kwaad dat ze haar schoonmoeder de toegang tot hun woning ontzegd had. Patrick voelde zich ellendig. Ik heb hem geleerd om zijn moeder op een duidelijke en nette manier te zeggen dat ze alleen welkom was als ze zich zou onthouden van negatief commentaar. Ook heb ik hem geleerd om direct te reageren op het moment dat ze weer vervelend doet en niet te wachten tot Marieke maatregelen moet treffen. Schoonmoeder komt weer gewoon bij hen over de vloer en Marieke (hoewel ze geen fan is) kan haar verdragen.

Mijn man verdedigt zijn moeder
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 13 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 15 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 16 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 17 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 17 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze