Op de koffie bij... Daddycool2dakar

Op de koffie bij

`s Avonds was ik uitgenodigd bij de heren Marc van den Boom en Harold van Griensven op hun thuishonk in Dinther . Nadat ze mij hadden benaderd om hun Dakaravontuur te publiceren op Mooihdl leek het me leuk om verder in te gaan op de details van deze beide heren. …

Liefde voor motoren
Marc van den Boom heeft al 25 jaar veel belangstelling voor motors en Dakarrijden en altijd de droomwens gehad om dit in de praktijk te brengen . Door zijn werk ,familie en andere omstandigheden is dit echter steeds op de lange baan geschoven. Hij had tot dan toe nog geen compagnon die dezelfde interesses in de praktijk wilde brengen. Totdat Harold van Griensven in december 2009 tijdens èèn van zijn bezoeken aan Marc plotseling interesse toonde in de Parijs Dakar. Het nieuwe team was geboren en plannen werden professioneel verder uitgewerkt samen met hun thuisfront.

Ze schreven zich in bij de Kamer van Koophandel als een V.O.F. en Daddycool2dakar was geboren.
Kijk maar eens op hunwebsite >>>>>

Sponsoren
Maar met alleen plannen ben je er natuurlijk niet . Er moesten sponsoren worden gevonden die bereid waren de vele kosten op zich te nemen. Zo’n avontuur kost handenvol geld. De motoren moeten worden aangepast aan de veranderende omstandigheden die je op zo’n route kunt tegenkomen. Zenders, communicatiemiddelen,speciale navigatie, aangepaste kleding en schoeisel. De eisen zijn anders dan op de openbare weg. Van januari tot eind mei 2010 zijn ze dus druk bezig geweest om sponsoren te werven voor hun avontuur. Maar liefst 19 sponsoren waren hiertoe bereid en nu kon er dus echt gestart worden met de voorbereidingen .

Slijtage en onderdelen.
Onderdelen van de motor zelf slijten vele malen sneller door de vele trillingen, schokken, wrijvingen etc. en zo kunnen we nog wel even doorgaan. En op weg naar de Dakar toe moet er veel , ja veel worden getraind. Zo gaan er zeker enkele paren laarzen doorheen die tot op de zool toe versleten zijn door het vele schakelen en staan .Speciale motorpakken voor de bescherming, en aangepaste helmen maken het geheel af.

Behalve deze zaken heb je dan nog het verblijf , het eten en het regelwerk. Zaken die je niet allemaal zelf kunt regelen. Je hebt het immers druk genoeg om zelf in het zadel te moeten staan tijdens de lange , vermoeide ritten. Je bent echt uitgeteld daarna. Gelukkig hebben ze een goed team die hun daarbij helpt. Ook hun vrouwen en kinderen zijn hierin belangrijk. Ze staan hun mannen/vaders in hun avontuur bij en zijn reuze trots dat ze dit aandurven.

Goede doel
Om voor hun eigen gevoel het leuke met het nuttige te combineren hebben ze besloten om alle extra gelden die binnen komen door sponsoring compleet te schenken aan een nader vast te stellen doel. Ze wisten echter op dat moment nog niet welk doel deel zou gaan worden van hun reis. Via research kwamen ze toen uit bij stichting kinderdroomwens . Deze stichting had hun hart gestolen nadat ze hiermee contact hadden gezocht.

Kinderdroomwens biedt kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar met een ernstig trauma de kans om een gelukkige toekomst te bieden door hun droomwens in vervulling te laten gaan. Ze werken daarbij op drie manieren.

*Vervullen van individuele immateriële droomwensen.
*Vervullen van dromen voor een groep kinderen tijdens de zogenaamde kanjerdagen.
*Vakantieweken: korte vakanties voor kinderen met hun familie/verzorgers.

Kijk maar eens op de website van kinderdroomwens>>>>

Activiteiten
TransArdenaisse rit , Transwallonie rit, enduro rit in Dour ,en de Kanjerdag van stichting kinderdroomwens in Nijmegen zijn een van de evenementen die de beide heren bezochten de afgelopen weken om zich voor te bereiden op de Dakar. Bij het evenement ‘’kanjerdag’’ die georganiseerd werd door de stichting kinderdroomwens waren beide heren aanwezig met een stand waar ze allerlei leuke items uitdeelde aan de kinderen .Ze hadden T-shirts laten bedrukken, 2 banners bij zich en verder ook speciale ballonnen en stickers uit te delen. Ook hadden ze hun motoren meegenomen waar de kinderen naar konden kijken en aanraken. Vele vrolijke kinderen zijn deze dag naar huis gegaan en dat gaf ze veel voldoening .

Verder hebben ze nu al 4 bijeenkomsten bezocht van de Heroes Legend waar men meer verteld over de voorbereidingen , de route en waar men rekening mee moet houden. De route zal dit jaar zwaarder zijn dan afgelopen jaren ,en dus een extra uitdaging vormen voor de heren.

Deelnemers
De deelnemers komen uit verschillende landen , op dit moment zijn er rond de 100 aanmeldingen , waarbij er 5 uit Nederland komen in twee teams, waarvan eentje dus van Marc en Harold zijn.

Van parijs naar Dakar.
Deze amateur-versie van de Parijs-Dakar Rally is voor diegenen die avontuur zoeken en per auto of motor de uitdaging aan willen gaan om de vooraf uitgestippelde ruige reis te volbrengen. De deelnemers slaan zich een weg door 7000 loodzware kilometers over vlaktes en door woestijnen.

In 1978 ging de eerste Parijs-Dakar Rally van start en groeide al snel uit tot de zwaarste rally ter wereld.
Onder leiding van Dakar-icoon Hubert Auriol, trotseren de deelnemers de ruige route door verschillende landen om elke dag een stukje dichterbij hun einddoel in Lac Rose in Dakar te komen.

Dit jaar wordt de Heroes Legend 2010 voor de 5e keer verreden, een speciale editie dus. Vandaar dat er voor 2010 hele nieuwe routes zijn gemaakt. Annemarie Gerandi - verantwoordelijk voor de organisatie en logistiek - en wedstrijd directeur Stefan Peterhansel beloven dat het een spectaculaire editie gaat worden. Duinen, rivierbeddingen, stenen, het zit er allemaal weer in. De pré start van de Heroes Legend is op 14 oktober in Parijs. De officiële start is op 16 oktober en de finish op 30 oktober 2010.

Wilt u ook een bijdrage leveren ?
Stort Uw bijdrage op RABO: 15 44 09 804 [tnv HMA van Griensven onder vermelding tav DaddyCool2Dakar en je naam en email adres]

Wilt u sponsor worden
U kunt particulier sponsor worden als u minimaal € 100,00 doneert aan DaddyCool2Dakar, daarmee krijg je ook een login waarmee je beide heren kunt volgen tijdens hun indrukwekkende reis. Verder zijn er nog verschillende extra`s te verkrijgen als sponsor .Meer weten ? Neem dan contact op met:

DaddyCool2Dakar
Nieuwlandsestraat 45
5473RT Heeswijk Dinther
Nederland
Tel: +31651074576
Email: Harold.van.Griensven@gmail.com  
Website : www.daddycool2dakar.comn  



Afbeelding
Kunst & Cultuur 15 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 16 uur geleden Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport 17 uur geleden Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Trouwdag voor Bart en Kim met het Sint Willebrordusgilde Heeswijk
Afbeelding
Sport 22 uur geleden Dertien keer Nederlands kampioen voor Dance Team Nistelrode
Afbeelding
Natuur & Dieren 23 uur geleden Kom woensdag 1 mei lekker naar de boerderij!