Op de Koffie bij   IMeet
Op de Koffie bij IMeet

Op de Koffie bij IMeet

Op de koffie bij

Een tijdje geleden werd ik gemaild met de vraag of ik een békske koffie wilde komen drinken bij de vrijwilligers van IMeet in Dinther . Natuurlijk kon dit geregeld worden en snel werd er dus een afspraak gemaakt. Daar aangekomen op de bewuste datum werd ik bij de ingang al begroet door Robert Offermans en Nick Buermans en na een rondleiding met fototoestel in de thuisbasis voor de uitgaande jeugd, kreeg ik mijn békske (thee) aangeboden..... 

Ze hadden al veel voorwerk gedaan, want alle informatie over de geschiedenis van IMeet lag al klaar op tafel. Robert kwam bij het opruimen van de zolder verschillende oude informatieboekjes tegen en dacht dat ze nog wel van pas zouden kunnen komen.

Geschiedenis
Het pand waar Imeet in is gehuisvest heeft al een hele geschiedenis achter de rug. Het pand heeft eerst zijn diensten bewezen als basisschool voor meisjes en daarna is het in het bezit gekomen van de gemeente die het weer vanaf 10 september 1976 verhuurde aan ‘’Stichting ons Dorp’’(vroegere IMeet) Vele namen passeerden de revue , zo hebben ze een tijdje de naam ‘’Soos’’ aangehouden, en verder kwamen de namen “Blitz’’,Den Durpstal’’ en de ‘’Splinter’’ voorbij.

Sinds 1996 is de naam IMeet de naam voor dit jongerencafé en tot op de dag van vandaag word deze naam in ere gehouden door de vele jongeren uit HDL die er verschillende dagen van de week kunnen vertoeven in een veilige omgeving samen met vrienden .

Activiteiten
In het pand werden diverse activiteiten gehouden ,zo is het een filmclub geweest, werden er carnavalsactiviteiten en een kamp georganiseerd en de kindervakantieweek. Stichting RANJA is namelijk ontstaan via de ’Stichting ons Dorp’’, maar is na enige jaren een eigen weg ingeslagen. De survival werd in het verleden ook bij IMeet gehouden maar verdween een tijdje van het toneel. Sinds vorig jaar is IMeet echter weer dé locatie voor verschillende activiteiten via RANJA , zoals de inschrijvingen van de KVW en dus ook de survival. Behalve deze activiteiten is er ook gewoon disco en loungen op één van de vele banken, kan er gezellig worden gekletst ,lekker chillen, swingen, biljarten, of worden gespeeld op de flipperkast in het speellokaal .

IMeet
IMeet is een jongerensoos voor de jeugd van groep 8 tot en met 15 jaar. Het idee is ontstaan om de jeugd in het dorp een alternatief te bieden en ze een veilig onderkomen te geven ipv dat ze op straat gaan zwerven. Alle jongeren zijn hier welkom om een gezellige veilige avond door te brengen, maar wel met uiteraard enkele basisregels die iedereen in acht moet nemen.

Vrijwilligers
Er lopen bij IMeet ongeveer 15 vrijwilligers rond die op verschillende dagen en tijden aanwezig zijn , zodat er altijd toezicht is op de jeugd . Als er problemen zijn of ontstaan , proberen ze er samen met de jeugd of eventueel de ouders uit te komen. Er is altijd een luisterend oor voor ze aanwezig als ze dat nodig vinden. De leeftijd voor vrijwilligers was van oudsher vastgelegd op minimaal 18 jaar, maar sinds twee jaar hebben ze die grens verlaagd naar 16 jaar. Afhankelijk natuurlijk van de persoon in kwestie.

Ze hebben ook een kleine groep DJ’s die bij elke activiteit de muziek verzorgen, te weten Robert,Rob,Bart en Pascal. Op geheel eigen wijze laten ze vele hitnummers voorbij komen waarbij natuurlijk verzoeknummers ook een welkome afwisseling zijn. Elke vrijwilliger heeft zijn eigen taken toegedeeld gekregen die ze met veel plezier uitvoeren. Of dit nu bij de bardienst,entree,garderobe,speellokaal of als gastvrouw/man is , ze draaien nergens hun hand voor om en doen dit met veel enthousiasme.

Mocht je je eigen geroepen voelen om ook deel uit te maken van deze leuke groep vrijwilligers , schroom je niet om je aan te melden en/of kom eens langs voor een impressie .

Welkom
Iedere vrijdag organiseert IMeet zijn vaste discoavond van 20:00 uur tot 23:00 uur .Minimaal 1x per maand is er een themafeest waarbij de vrijwilligers een bepaald item kiezen wat past bij de tijd van het jaar (BV een Schuimparty of Halloween party), maar als jongeren zelf een goed idee naar voren brengen , zijn de vrijwilligers heel flexibel opgesteld en denken ze mee om deze taak te realiseren .De kinderen worden zo aangemoedigd om zich er meer bij te betrekken en om zelf ideeën aan te brengen. Zo word het nuttige met het aangename gecombineerd.

Het pand van IMeet geeft verder ook onderdak aan verenigingen zoals ‘’Anders als Anders’’, ‘’Rock Solid’’,stichting Ranja voor de Roefeldag en de survival ,en aan de jeugdcarnaval met de jeugdraad.

Verbouwing
Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gelegd. De grootscheepse verbouwing van IMeet nadert zijn voltooiing. Alles was wat verouderd en hoognodig toe aan een flinke opknapbeurt. Al die jaren was er namelijk niets gedaan aan het pand behalve het hoognodige schilderwerk. Nu is alles aangepast en kan IMeet weer gerust de toekomst inkijken. Nieuw schilderwerk aan het gebouw, van binnen en buiten, een nieuwe lichtinstallatie ,sneeuw en rookmachine,nieuwe afwerkvloer,frisser interieur met nieuwe zitplaatsen in de Loungehoek, en verder een vernieuwde entree en barverlichting maken het verhaal compleet.

Trots op:
IMeet is trots op het feit dat ze zo`n fijne groep vrijwilligers heeft, want zonder hun kan IMeet niet draaiende worden gehouden. Mensen die zich geheel belangeloos inzetten en menig vrij uurtje investeren ten bate van de jeugd in deze drukke tijden .

Toekomst
Volgend jaar bestaat IMeet alweer 35 jaar en dit zal dan ook grootscheeps worden aangepakt. Wat dit zal zijn is nog niet bekend. In elk geval gaan ze er voor zorgen dat er meer jongeren worden benaderd door meer reclame te gaan maken (bv flyers) en jongeren ervan te overtuigen dat IMeet dé plaats is om uit te gaan voor vanaf groep 8 tot en met 15 jaar. Deze groep valt vaak buiten de boot wat uitgaan betreft. Ze mogen nog niet binnen bij een discotheek en een café is ook geen goede plek voor ze. De ideale plek is dus bij IMeet, waar ze wèl welkom zijn.

Pasje en informatie
De drempel hebben ze laag gehouden voor de kinderen door de entreegelden vast te stellen op € 0,50 cent voor IMeet- jongeren met een pasje.
Ook als je geen lid bent van IMeet ben je welkom, maar dan betaal je € 1,50 om binnen te komen.

Het aanvragen van het pasje kan op de site www.imeet.nl waar je alle informatie hierover kunt vinden. Verder is er veel fris ,snoep en chips te verkrijgen bij de activiteiten voor een klein bedrag.

Adres:
Jongerensoos IMeet
Raadhuisplein 21.
5473 GC Heeswijk-Dinther
(naast de Dintherse kerk, rechts achteraan in het straatje)


IMeet – Uitgaan zoals jij dat wilt!!

Op de Koffie bij   IMeet
Op de Koffie bij   IMeet
Op de Koffie bij   IMeet
Op de Koffie bij   IMeet
Op de Koffie bij   IMeet
Op de Koffie bij   IMeet
Op de Koffie bij   IMeet
Op de Koffie bij   IMeet
Op de Koffie bij   IMeet