Op de koffie bij '' Martien Kanters ''
Op de koffie bij '' Martien Kanters ''

Op de koffie bij '' Martien Kanters ''

Op de koffie bij

Martien Kanters, in Veghel geboren in 1939 en in Vorstenbosch opgegroeid, en nu wonende op de Dintherse weg in Loosbroek voelde zich 17 jaar geleden toen hij hier kwam wonen al na drie maanden een echte loosbroeker in hart en nieren....

Hij is al 45 jaar gelukkig getrouwd met Kea v/d Donk en ze hebben samen 6 kinderen en maar liefst 16 kleinkinderen. Zelf kwam Martien als 4e uit een gezin van 14 broers en zussen.

Martien doet al jaren aan vrijwilligerswerk . Zelf zegt Martien dat ’’ hij na aan de eerste dag vrijwilligerswerk te zijn begonnen dit als een verplichting voelde om er mee door te gaan’’.

Goede Doel;
Op 1 april 2003 heeft hij voor de restauratie van de Anthoniuskerk te Loosbroek een wandeling gemaakt van Loosbroek naar Handel en terug . Hij liep maar liefst 64,1 km voor het goede doel. De vele voorbereiding die er aan vooraf gingen was nog wel de grootste prestatie op zich. Hij zorgde namelijk zelf voor de sponsors en het ophalen van de gelden. Hij had maar liefst 632 sponsors/inschrijvingen bij elkaar opgehaald op de fiets die nog goed waren voor 646 km .Totaal had hij er 231 uren in gestoken om dit voor elkaar te krijgen. Het uiteindelijke bedrag wat hij aan de kerk kon schenken was maar liefst € 10.382,61 .

Behalve dat heeft hij al 12 x meegedaan aan de Nijmeegse vierdaagse , en staat hij elk jaar op de rommelmarkt in Loosbroek waar hij zijn eigen plantjes en timmerwerkjes beschikbaar stelt voor de kerk. Zelf vind hij dit een echte ontspanningsdag voor zichzelf. Hij doet echter behalve vrijwilligerswerk , wandelen en fietsen ook nog graag tuinieren.’’ Dit is echter een uit de hand gelopen hobby’’, zegt hij zelf .

Kalebassen:
Op het land voor zijn boerderij kan hij zijn creativiteit de vrije loop laten. Zo heeft hij een groot gedeelte daarvan in gebruik voor de vele soorten en maten kalebassen, die hij in de herfst verkoopt langs zijn inrit en aan de doorgaande weg. Hij heeft hiervoor speciaal een kraampje in elkaar getimmerd om ze aan de mensen te kunnen tonen. Prijzen variëren van 0,10 cent tot en met 6,50 euro voor de grotere exemplaren. Hierbij kan dan ook nog extra vermeld worden dat zijn vrouw Kea hier mooie herfst/bloemstukken van kan maken als u dat wilt.’ Dus voor ieder wat wils aan de kraam thuis bij Martien.

Verder heeft hij nog verschillende andere plantensoorten opgesteld staan zoals chrysanten,dahlia’s,asters, en sinaasappelboompjes in zijn kas van 4,5 x 10 meter groot, en heeft hij een overdekt pad gemaakt met palen dat helemaal begroeid is met kalebassen waar de zogenaamde flesvormige kalebassen in hangen. Indrukwekkend om te zien.(zie foto`s )

Timmeren ;
Timmeren en knutselen is ook nog een hobby van hem. Hij maakt miniatuur karretjes, manden,korven ,dienbladen etc. voor bv. de kalebassen in te leggen, eventueel opgemaakt met lampionnetjes ,hedera en sierfruit uit eigen tuin .

Zoals u kunt lezen is Martien dus van alle markten thuis. Wilt u ook een mooi bloemstuk voor op tafel of bij de voordeur.. Er is een ruime keuze aanwezig. Voor ieder wat wils.

Kom dus eens kijken op de Dintherseweg 59 in Loosbroek.

(klik op de foto`s hieromder voor een vergroting )

Op de koffie bij '' Martien Kanters ''
Op de koffie bij '' Martien Kanters ''
Op de koffie bij '' Martien Kanters ''
Op de koffie bij '' Martien Kanters ''
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 8 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 9 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 11 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 12 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 12 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze