Op de koffie bij'' geveild''
Op de koffie bij'' geveild''

Op de koffie bij'' geveild''

Op de koffie bij

Zij boden zelf op het item: ‘Op de koffie bij…’ terwijl zij in het Glazen huis van Bernheze zaten. Zij haalden met hun actie maar liefst € 7230,- op voor het 3FM glazen huis in Breda waar de actie voor de vluchtelingen gaande was. Wie zijn de mensen achter dit Bernhezer idee. DJ Gilbert en Roy van de Heijden hebben de koffie klaar in feestcafe Xanadu als ik mijn dienst ga verzilveren aangeboden voor de Vluchtelingen in Afrika.

In een hutje op de hei 'bloemsedijk' in Heeswijk Dinther, gelegen helemaal midden in de bossen, waar men echt geen fantastisch Feestcafe zou verwachten, daar vind ik de twee heren. Zij vertellen enthousiast over hun actie: “Wij, Roy, Martijn, Merlin en DJ Gilbert bedachten de actie omdat we al een aantal jaren geld brachten naar het glazen huis. Een evenement zoals we vaker evenementen organiseren.” De “24-uurs solexrace” is een welbekend evenement dat ze ook grandioos voor elkaar hebben en waar ze al vaak door herkend worden.

Over wie hebben we het?
Wie zijn de heren en dame in dit gezelschap? We stellen aan u voor: Roy van der Heijden opgegroeid op de Heibloemsedijk, langs het pand van de Stanserhorn en feestcafe Xanadu. Zijn grootouders waren de uitbaters van deze horecagelegenheid ‘De Stanserhorn’, meer dan 50 jaar geleden. Merlin en Marco namen het café en een zaal voor hun rekening en later namen Roy en Martijn de sprong in het diepe ondernemersvak. Twee vrienden die al vroeg de werking en actie/reactie ervaring opdeden met alcohol en allerlei andere vloeistoffen. Zij bedachten dat ze op 23 jarige leeftijd klaar waren voor het horecagebeuren aan de andere kant van de bar.

Ze leerden snel. En wat bleek, ze hadden wonderlijk genoeg gelijk. Tijdens een grote opening bleek het een gouden gooi naar de toekomst en kregen ze meteen de bekende vuurdoop. In het ‘hutje op de hei’ bloemsedijk was het vanaf toen iedere week feest. Drie dagen lang. Heel de jeugdige regio, die Roy van der Heijden en Martijn van Grinsven kenden [en dat waren er veel] wisten het Feestcafe te vinden en de tamtam ging snel, zonder wegwijzering, zonder verkeersborden. Met als motto, als je echt graag ergens wil komen dan vindt je het wel en bij Xanadu wil je zijn!!

Intussen hadden ze maat DJ Gilbert ook gevonden en was het stel compleet.
Gilbert Wijnen (35) werkt als zelfstandig ondernemer en werkt in heel de regio met zijn bedrijf ‘Smooske’ Licht en Geluid. Voor de meest uiteenlopende evenementen en bijeenkomsten kan men hem vragen. Maar als vaste huis DJ is hij bij de heren van Xanadu, en weet hij het publiek iedere week te vermaken en is het een groot feest.
En zo zijn ze met z’n vieren van alle markten thuis.

Evenementen – de grote uitdaging.
Roy en Martijn zijn in de weekenden druk met het Feestcafe en de organisatie erom heen. Daarbij werken ze als ZZPers. Martijn werkt als timmerman en Roy werkt met ijzer in constructiewerk. Steeds meer zijn ze ook evenementen aan het organiseren.
De ‘24uurssolexrace’ is daar een voorbeeld van. Een groot succes waarbij ook de WC-experience een aandeel in heeft. Het eerste jaar hadden ze 54 teams.

Komend jaar is zoals op www.willemlexopdesolex.nl  te lezen is de race op 22 en 23 augustus waarbij op vrijdag al een extra activiteit bij komt, waar later nog over te lezen zal zijn. Ook zullen dit jaar 100 teams de strijd aangaan om met Mark van de Brand, F1 team de competitie aan te gaan. Ze zullen van goede solexhuize moeten komen om het Nistelrodese Solexteam van de troon te stoten.

Dat pas in Augustus 2009, eerst nog voor de winter liefhebbers het Sneeuwbal evenement en de Wreck the car 2009. Altijd al eens over de auto van je vader willen Snowboarden, hier kan je oefenen. Het Sneeuwbal evenement is een buiten en binnenevenement voorheen beter bekend als de “Glans van de X-schans”. Een 6 meter hoge schans bedekt met echte sneeuw, in het donker met gave verlichting midden in de bossen van Heeswijk Dinther. Dit uniek geheel afgemaakt met een smeuïg sausje van artiesten en knalgoede muziek.
-- zie de flyers van het evenement –

Toekomstmuziek
Roy en Gilbert zijn razend enthousiast en als ik hen vraag waar ze over 5 jaar willen zijn, blijkt uit hun antwoord dat ze erg tevreden zijn met wat ze nu doen. Gilbert Wijnen zal, als het aan hem ligt, nog met net zoveel plezier zijn bedrijf runnen als hij nu doet. Ook hoeft er voor hem niets te veranderen, hij vindt het plezier waarmee hij kan werken het belangrijkste wat er is.

Roy heeft iets meer gedrevenheid. Hij heeft de laatste jaren veel van het marketing gebeuren leren kennen en weet van een evenement meer af dan menig gediplomeerd organisator. Hij zegt als horecaman alle beroepen in een te hebben, je bent als kroegbaas pretverstrekker, bouwvakker, maatschappelijk werker, interieur verzorger en ondernemer. 5 jaar geleden vroeg iemand eenzelfde vraag aan hem.
Toen antwoordde hij: “Ik werk over 5 jaar voor mezelf en heb heel veel plezier in wat ik doe.” Daar heeft hij toen gelijk in gehad, nu 5 jaar later, is dat precies wat hij doet.

Roy wil in 2013 nog steeds het Feestcafe runnen met zijn maat Martijn en hier heel veel plezier in hebben en nog net zo gek zijn als hij nu is. De -24uurssolexrace- is dan landelijk bekend en o.a. de evenementen die hij organiseert met So-We-Ci evenementen zullen dan wel groter en meer mogen zijn.

Kom eens langs
Het is een team, een goed ge-oliede machine en waar we nog veel van zullen horen. Het tweede bakje koffie is ook leeg en ik ga er van tussen. Er is een boek te schrijven van deze heren maar dat lukt niet met twee bakjes koffie. Ik zou zeggen gaat u zelf eens kijken voor jong en oud is dit Feestcafe een aanrader.

En zoals ik al eerder schreef : Als je wil kan je het vinden en het is de moeite waard.
11 januari - Meet the parents: Vanaf 15.00 uur Neem je ‘groot’ouders mee en laat ze weer eens uit hun dak gaan en hun wilde jaren herbeleven.
24 januari – Wreck the car/ Sneeuwbal 130 Ballen Per Minuut.

Meer info: http://www.hutjeopdehei.com