Seniorenbal Krullendonk met veel muziek en optredens
Seniorenbal Krullendonk met veel muziek en optredens

Seniorenbal Krullendonk met veel muziek en optredens

Sport

Als Hans Alferink de afgeladen volle zaal in De Pas welkom heeft geheten, barst het carnaval voor de senioren van Heesch los met een polonaise. De Band van 50 speelt er driftig op los met nummers van Elvis, The Cats, Ria Valk, Udo Jurgens, Nico Haak; met meezingers, dans-, dein- en hosmuziek die iedereen kent. Het gaat van ‘Worstjes op mijn borstjes’ tot aan ‘Foxy foxtrot’ en ‘Sweet, sweet love’. Het is goed te zien dat vele senioren vroeger op dansles hebben gezeten: De foxtrot, quickstep, Engelse wals, tango, het komt allemaal voorbij.

Het duurt even, maar dan is het toneel toch echt van Grad en Ties, die komen steggelen over vroeger toen het leuker was en over Geile Geert van Boer zoekt vrouw. De Hisse kwis geeft aanleiding tot kibbelen over wie de beste hulplijn was, Grad of Ties. En het KBO biljarten doet bij hen de vraag rijzen waarom Anton Smits met zijn biljartkeu de kerk in kwam.

Tussen alle muziek door speelt de hofkapel, leidt Prins Porcus met zijn gevolg de polonaise en danst de dansgarde. Ook Porcellus komt zijn opwachting maken met zijn gevolg en de Huppelpupkes. Ook die kunnen wat van feesten en dansen! De massaal aanwezige senioren vermaken zich prima. Tussendoor worden ze goed voorzien van drankjes, koek, krentenbrood en warme snacks. Waar mogelijk wordt meegedaan aan de polonaise en anders wordt op de stoel lekker met de muziek meegedeind.

Bertje Boemel (Rooie Tesneuzik) doet zijn opwachting met fiets, fietsenrek en de fles. Lallend en vallend op het podium weet hij de lachers op zijn hand te krijgen met zijn commentaar op de nieuwjaarsreceptie van de baas en diens zuurpruim van een vrouw, zijn moppen over wie de broek aanheeft thuis, Truus van kantoor die net zo dik als lang is en de pogingen om een mooi jong ding aan de haak te slaan die beweert ‘minder jarig’ te zijn. Het was een prachtige middag, mogelijk gemaakt door de OPA’s, KBO en vele vrijwilligers

Klik hier voor de foto's die gemaakt zijn

Seniorenbal Krullendonk met veel muziek en optredens