In de onecht verbonden
In de onecht verbonden

In de onecht verbonden

Sport

Het Boerenbruidspaar Yvonne (Verstegen) van Thé van Jan van Gon d’n Boer & Hans (Verstegen) van Wim van Janus van Janne werd op 16 februari in ‘d’n onecht’ verbonden. Je zou denken dat ze in het dagelijks leven ook al verbonden zijn en dat is ook zo: als vrienden. Elk heeft al jaren een mooi huwelijk met hun eigen man en vrouw.

Broeder Bacardi Lemonus (Marco Nelissen), bekend van de Rooie Tesneuzik kwam speciaal over uit Schimmelbeek om het paar in de onecht te verbinden. Dat ging – zoals dat hoort met carnaval – gepaard met slap geklets. Hij sprak over de steun van de heer, het onderhoud aan de kerk met de daarbij gepaard gaande dubbelzinnige toespelingen op de onderhoudswerkzaamheden. Met name de opmerking over het dwars streepje bij het cijfer zeven zorgde voor bijval. Dit werd volgens broeder Bacardi veroorzaakt doordat Mozes het zevende gebod voorlas aan zijn volk: “Gij zult de vrouw van uw naaste niet begeren”. Duizenden mannenkelen riepen “streep de 7 door!”

Het leven van Yvonne en Hans werd onder de loep genomen, waarbij bleek dat Yvonne creatief boekhouden heeft geleerd en de Jehova getuigen ontvangt met koffie en koek. Over Hans werd verteld dat hij enorm goed bier kan drinken, maar tegenwoordig van sterker water houdt. Bovendien dat hij onder andere organisator en presentator is van de Hisse Kwis en de dames A van DOS ’80 coacht.

Het werd nog even spannend toen bleek dat de ringen niet met het bruidspaar meegekomen waren. Gelukkig was Broeder Bacardi niet voor een gat te vangen en bedacht dat ze dan maar zonder ringen het ja-woord moesten geven. Net toen ze “ja ik wil” hadden gezegd werden de ringen in volle vaart naar het podium gebracht. Eind goed al goed, maar voor het waarheidsgehalte van alle wetenswaardigheden van Broeder Bacardi sta ik niet in.

De lange stoet van mensen die wilden feliciteren zorgden voor een rustmoment. Hoewel de levende kippen het daar niet helemaal mee eens zullen zijn.

Klik hier voor foto's gemaakt door Marcel van der Steen

In de onecht verbonden