Ster van Bethlehem bij Sterrenwacht Halley
Ster van Bethlehem bij Sterrenwacht Halley

Ster van Bethlehem bij Sterrenwacht Halley

Verenigingen

Sterrenwacht Halley is op vrijdagavond 2 januari voor publiek geopend.Het programma begint om 20 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is voor alle leeftijden geschikt.

Als het niet bewolkt is, kan men kennismaken met een aantal bekende en minder bekende sterren en sterrenbeelden; denk aan de Poolster, Capella, Grote en Kleine Beer, Aldebaran, Orion, Castor en Pollux, Stier, Tweelingen, Cassiopeia, Pegasus enz. De grote telescoop wordt gericht op onder meer de bijna Volle Maan, de reuzenplaneet Jupiter en zijn grootste manen, dubbelsterren en het Zevengesternte of Plejaden. Het moet wel onbewolkt zijn om dit alles te kunnen zien.

Met Driekoningen in het vooruitzicht, is er vanavond opnieuw een presentatie over de Ster van Bethlehem. Dat is het bekendste astronomische verschijnsel dat in de Bijbel wordt beschreven. In de loop der tijden zijn tal van theorieën uitgedacht om de Ster te verklaren. Algemeen wordt aangenomen, dat Christus niet in het jaar 1 is geboren, maar wanneer dan wel is niet precies bekend. In het decennium voor het begin van onze jaartelling waren er veel sterrenkundige fenomenen die voor astrologen van bijzondere betekenis geweest zullen zijn. In de presentaties wordt een aantal van die bijzondere hemelverschijnselen besproken. Wie weet was een daarvan de Ster van Bethlehem.

Entree sterrenwacht: 5 euro (kinderen tot en met 12 jaar: 3 euro).
Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel voor een afspraak: (0412) 45 49 99. Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl