Op de koffie bij: Tonnie en Trudy Wiegmans, C1000 in Heesch
Op de koffie bij: Tonnie en Trudy Wiegmans, C1000 in Heesch

Op de koffie bij: Tonnie en Trudy Wiegmans, C1000 in Heesch

Op de koffie bij

Het duurt niet lang of we zitten in een gesprek over - hoe kan het ook anders - veranderingen. Voor het echtpaar Wiegmans zijn er veel zaken die veranderd zijn, of gaan veranderen. Het einde van de verhuizing thuis begint gelukkig in zicht te komen. Daar wordt geschoven van oud naar jong. Tonnie en Trudy kamperen nu heel even in het ouderlijk huis van Tonnie Wiegmans, waar ze in ’t weekend van 2 mei echt in gaan wonen en het huis dat ze verlaten, wordt het thuis voor een van de kinderen.

Grootste verandering
Maar dat is niet de grootste verandering. Ze woonden immers in het huis ernaast. Groter zijn de veranderingen die in de loop van dit jaar worden doorgevoerd in de winkel. Toen 1,5 jaar geleden besloten werd dat Jumbo C1000 ging overnemen, hebben Tonnie en Trudy besloten daarin mee te gaan, als franchisenemers. Een beslissing waar ze goed over hebben nagedacht, maar die natuurlijk wel consequenties heeft.

Positief gestemd
Naarmate de tijd verstrijkt en ze meer inzicht krijgen in de filosofie van Jumbo en in de cijfers, worden ze steeds enthousiaster. Het klantgericht denken hoeven ze niet los te laten en ook de regionale inkoop van groente en fruit, vlees en brood, zullen blijven. Het beleid van Jumbo is natuurlijk op landelijk niveau uniform, maar regionaal zijn er toch culturele verschillen. Daarvoor zijn er voldoende mogelijkheden en die zullen ze bij het team van de huidige C1000 in Heesch zeker benutten.

Omschakeling
Als straks alle besprekingen achter de rug zijn, zal in zes weken tijd C1000 omschakelen naar Jumbo. In twee weken wordt de hele winkel van een ander jasje voorzien en zal er ongetwijfeld ook nog wat veranderen aan de ‘loop’ door de winkel. Achter de schermen krijgt het team dan een Jumbo-opleiding om het Jumbo systeem te leren kennen. Verder zal er wat Tonnie en Trudy betreft niet veel veranderen. De klant blijft ook daarna Koning.

De toekomst
“De twaalf jaren C1000 waren mooi, maar belangrijker is naar de toekomst te kijken. We maken straks onderdeel uit van onze vroegere grootste concurrent”, aldus Tonnie Wiegmans. “De consumentenwereld is continue in beweging en daar moet je in mee. We vinden het hier nog steeds heel leuk in Heesch en willen zeker nog wat jaartjes blijven”, valt Trudy hem bij. Ze praten het personeel steeds bij met wat ze zelf weten en delen ook het gevoel dat zij bij de veranderingen hebben. Er zal ongetwijfeld wel wat veranderen naast de kleur op de gevel, want sfeer en beleving in de consumentenwereld is ook weer veranderd. Maar Tonnie en Trudy Wiegmans hebben er veel vertrouwen in dat het goed komt.


Foto gemaakt door Marcel van der Steen 

Op de koffie bij: Tonnie en Trudy Wiegmans, C1000 in Heesch