Carnaval wordt Bonte Dag op Delta!
Carnaval wordt Bonte Dag op Delta!

Carnaval wordt Bonte Dag op Delta!

Sport

Gezellig feesten en hossen met het dweilorkest. Dat was de basis voor het carnavalsfeest op Basisschool Delta. Dit jaar hebben wij het programma er omheen gewijzigd, zodat iedereen lekker actief kon zijn met diverse onderwerpen.

Na een gezellig begin in de eigen klas gingen alle leerling op in combinatiegroepen met leerlingen uit groep 1 t/m 8. Gedurende de ochtend werkte je een heel parcours af en kon je creatief bezig zijn in het handvaardigheid lokaal, waarvoor juf Philleke extra was gekomen. Vervolgens moet er een ei uit het raam van groep 8 vallen, ruim 5 meter omlaag. Maar het ei moest natuurlijk wel heel blijven. Soms lukte dit niet, maar heel vaak ook wel. Een techniek les die gezellig was, zeker als er een ei wel stuk ging, maar ook bewondering opriep als de meest vreemde beschermingsconstructies werkten.

Samen spelen gebeurde met een groot aantal spellen in de klas, ondertussen getrakteerd door de OR. Maar, er moet natuurlijk ook zeker gehost worden. Rond 10 uur begon de hele school hiermee, waarna de sfeer steeds verder werd verhoogd door het dweilorkest. Helaas was dit tegen 11 uur voorbij. Maar toen konden wij wel weer verder met de andere onderdelen van ons parcours.
Aan het eind van de ochtend konden team en leerlingen terugkijken op een geslaagde 1e Bonte Dag, die zeker volgend jaar herhaald gaat worden, met andere opdrachten.

Om half één ging de school uit, zoals elke vrijdag en begon de welverdiende vakantie.

Carnaval wordt Bonte Dag op Delta!
Carnaval wordt Bonte Dag op Delta!