Prins Porcus werd koninklijk onthaald bij WerKKracht
Prins Porcus werd koninklijk onthaald bij WerKKracht

Prins Porcus werd koninklijk onthaald bij WerKKracht

Sport

De fruitmanden voor de zieke mensen van Heesch op de vrijdag voor carnaval is een goede traditie, die al zo’n dertig jaar bestaat. Dit jaar werden de manden voor het eerst gevuld door de pupillen van WerKKracht. Met vereende krachten zorgden ze dat niet alleen zijzelf blij waren met deze leuke taak, maar ook de zieke medemens weer verrast kon worden.

De fruitmanden werden in sneltreinvaart ingepakt, waarna Prins Porcus XLIII op 28 februari met zijn adjudant en mensen van Stichting Carnavalsviering Heesch naar de Narcislaan kwam om de honderd fruitmanden op te halen en ze naar langdurig zieken in Heesch te brengen en naar Heesche mensen in De Nieuwe Hoeve en Vierhoven in Schaijk.

Polonaise

De prins en zijn gevolg werden opgewacht bij de ingang van het pand aan de Narcislaan. Het was de eerste keer dat Prins Carnaval op bezoek kwam. Alle bewoners waren al kleurig uitgedost voor carnaval en konden mooi met Prins Porcus XLIII en zijn adjudant op de foto en in polonaise trokken ze weer naar binnen om te helpen de fruitmanden in de auto’s te zetten. Dankzij de gulle sponsoring van de lokale detaillisten en de samenwerking met de Horizon krijgt elk jaar weer een groot deel van de 500-600 langdurig zieken in Heesch een bezoek van vrijwilligers van de Stichting Carnavalsviering Heesch of de prins en zijn adjudant, met een fruitmand.

Klik hier voor foto's gemaakt door Marcel van der Steen 

Prins Porcus werd koninklijk onthaald bij WerKKracht
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 7 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 8 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 10 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 11 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 11 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 11 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze